Simona Ionescu / Redactor Șef

Kevin Spacey a stricat cel mai tare serial. Au fost obligați să-l scoată din distribuție, iar asta îl va costa zeci de milioane de dolari

Kevin Spacey a stricat cel mai tare serial. Au fost obligați să-l scoată din distribuție, iar asta îl va costa zeci de milioane de dolari
Actorul e numai bun de plată, iar factura e chiar consistentă. El  trebuie să despăgubească acum studioul care a realizat serialul de succes al Netflix „House of Cards”.

Actorul Kevin Spacey trebuie să plătească aproape 31 de milioane de dolari studioului MRC, pentru încălcarea contractului. Totul s-a întâmplat în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală aduse actorului american, relatează BBC. Decizia, luată anul trecut, a devenit publică abia luni. ieri, avocații studioului MRC au depus o cerere în instanță pentru a confirma sentința.

Amintim că, începând cu anul 2017, celebrul actor s-a confruntat cu mai multe acuzații de agresiune sexuală. El a negat de fiecare dată. Acum, Kevin Spacey, în vârstă de 62 de ani, a pierdut rolul principal al politicianului din „House of Cards”. El este acuzat că a  generat un mediu de lucru „toxic” pe platourile de filmare. Se spune că ar fi făcut comentarii grosolane și ar fi atins tinere angajate fără consimțământul acestora.

Acest lucru  face ca marele actor să fie, în fapt, una dintre primele figuri importante de la Hollywood care au fost acuzate public de comportament necorespunzător în urma scandalului Harvey Weinstein, pe măsură ce mișcarea #MeToo lua amploare.

„Efecte secundare” în urma acuzațiilor grave. Nota de plată, uriașă

MRC și Netflix l-au concediat pe Spacey din „House of Cards”. Mai mult, l-au scos și din distribuția serialului de pe generic. Studioul susține că acest lucru i-a atras pierderi de milioane de dolari, deoarece începuse deja să lucreze la următorul sezon.

În 2019 MRC i-a intentat un proces actorului, încercând să recupereze costurile. Au fost audiate zeci de persoane, într-o sesiune de arbitraj confidențiale care s-a întins pe durata a opt zile, în februarie 2020, relatează Variety. Hotărârea de 46 de pagini luată cinci luni mai târziu rămâne confidențială.

După ce actorul a făcut apel împotriva deciziei, dar acesta a fost respins luna aceasta, luni MRC a înaintat la Curtea Superioară din Los Angeles petiția care confirmă faptul că a fost luată o hotărâre în favoarea studioului. Astfel, Spacey și companiile sale de producție, M Profitt Productions și Trigger Street Productions, trebuie să plătească daune, onorarii de avocați și cheltuieli de judecată.

Amintim că actorul Kevin Spacey a pierdut mai multe roluri ca urmare a acuzațiilor. Abia anul acesta a revenit la actorie cu o apariție într-un film italian independent cu buget redus, „L’uomo Che Disegnò Dio”, regizat de Franco Nero, care e și protagonist.

Sursa foto: Netflix

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre