Simona Ionescu / Redactor Șef

Kim Jong Un are un fiu secret. Băiatul este ținut departe de ochii lumii pentru că e „prea palid și prea slab”

Kim Jong Un are un fiu secret. Băiatul este ținut departe de ochii lumii pentru că e „prea palid și prea slab”
Liderul suprem al Coreei de Nord nu a fost întotdeauna dolofan, ci subțirel. Așa cum este și fiul său secret pe care nu vrea să-l arate lumii, pentru că e „prea palid”.

Kim Jong Un are un fiu, dar acesta este prea „palid și prea slab” pentru gusturile nord-coreenilor și este ținut departe de ochii publicului, spune un fost șef al spionajului.

„Aspectul fizic neatrăgător al băiatului pare să-l fi descurajat pe Kim să își dezvăluie fiul în public”

Afirmația bombă a fost făcută de Choe Su-Vong, un oficial pensionat de la Serviciul Național de Informații (NIS) din țara vecină Coreea de Sud. Citând surse din Nord, acesta a afirmat că „aspectul fizic neatrăgător al băiatului pare să-l fi descurajat pe Kim să își dezvăluie fiul în public”. „Spre deosebire de tatăl său sau de sora sa, care este plinuță și bine hrănită, despre fiul lui Kim se spune că este palid și slab.

Am auzit că fiul său nu seamănă deloc cu străbunicul său, Kim Il-sung”, a declarat el pentru Korea Times. Pentru liderii nord-coreeni, asemănarea cu Kim Il-sung, fondatorul dolofan al națiunii, este considerată a fi un atribut indispensabil.

Fiica „plinuță” a lui Kim Jong Un, Kim Ju-ae, a intrat în atenția publicului la sfârșitul anului 2022

Actualul lider a fost acuzat că își pune în valoare asemănarea cu Kim Il-sung, bunicul său, în încercarea de a-și consolida propria legitimitate. Și s-ar putea să mai apară și alți lideri nord-coreeni dolofani. Nu de altceva, dar fiica „plinuță” a lui Kim Jong Un, Kim Ju-ae, a intrat în atenția publicului la sfârșitul anului 2022. În schimb, nu se cunoaște încă nicio fotografie a fiului său „palid și slab”. Dar experții cred că se poate vizualiza pur și simplu doar privind la un Kim Jong Un mai tânăr, care el însuși obișnuia să fie slab.

Fiica plinuță a liderului coreean. Sursă foto: Daily mail

Cum arăta liderul când era tânăr

Au apărut câteva fotografii care îl arată pe tiranul zvelt înainte de a se îngrășa până la dimensiunile sale actuale. Când Kim Jong Un era succesorul ereditar, el era de fapt slab. Mergeți înapoi și vedeți acele fotografii. Era un tip mai slab. Tatăl său și mătușa sa i-au spus că trebuie să ia în greutate pentru a putea proiecta autoritate.

Pentru ca atunci când acele elite nord-coreene, în special acei generali vechi, îl vedeau pe acest tip de 27/28 de ani, să se simtă intimidați fizic de el”, a declarat Michael Madden, fondatorul organizației North Korea Leadership Watch.

„Există niște concepte coreene despre modul în care ne prezentăm în fața celorlalți oameni”

Dl Madden, membru al Stimson Center din Washington DC, a declarat că această preferință pentru liderii de talie mare are și o bază istorică. „Există niște concepte coreene despre modul în care ne prezentăm în fața celorlalți oameni și există o anumită idee despre atracție și atractivitate. Definiția a ceea ce este considerat atractiv și plăcut va fi mult diferită de ceea ce am vedea în Occident.

„Obrajii dolofani, nu? Obrajii dolofani, zâmbet pe față”

Când îl vedem pe Kim Jong Un, când îl vedem pe tatăl său – îl vedem pe bunicul său, nu-i așa? Obrajii dolofani, nu? Obrajii dolofani, zâmbet pe față. Faptul că este slab și auster va reaminti populației nord-coreene că aproape un milion de oameni au murit de foame la sfârșitul anilor 1990”, a mărturisit acesta.

Liderul suprem nu a fost întotdeauna mare, în tinerețe era de fapt destul de slab

Are liderul coreean trei copii?

NIS crede că Kim Jong Un are trei copii, fiul este cel mai mare, urmat de Kim Ju-ae și apoi de un copil de sex necunoscut. Pentru Madden, întrebarea care dintre copii va ajunge în cele din urmă la putere rămâne fără răspuns. El a evidențiat exemplul lui Kim Jong Un, care s-a îngrășat înainte de a revendica funcția supremă.

„Ceea ce se va întâmpla cu un copil Kim palid și slab este că i se va spune să se îngrașe și să ia puțin soare. A funcționat pentru actualul lider”, a mărturisit el. În schimb, Coreea de Nord are obiceiul de a trece peste primul născut și de a da conducerea unui frate mai tânăr.

E posibil ca fiica să fie următorul conducător

Kim Jong Un a fost ales în detrimentul fratelui său mai mare, Kim Jong-chul, pe care tatăl său ar fi considerat că „nu este bun pentru că este ca o fetiță”. Deși Coreea de Nord nu a avut niciodată o femeie lider, Madden crede că acest lucru nu este neapărat un obstacol pentru Kim Ju-ae. „Dacă Kim Jong Un decide că fiica sa va fi succesorul ereditar… ultima dată când am verificat,

Coreea de Nord este o dictatură. Așa că atunci când liderul spune să mergem, mergem și noi, nu? Noroc în a te ridica și a te opune atunci când se va întâmpla acest lucru”, e de părere Madden.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre