Simona Ionescu / Redactor Șef

Kim Jong Un se ține de glume proaste, tocmai din Coreea de Nord. A cauzat un dezastru pe aeroportul din Seoul

Kim Jong Un se ține de glume proaste, tocmai din Coreea de Nord. A cauzat un dezastru pe aeroportul din Seoul
Divergențele dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud sunt cunoscute de foarte timp și în general sunt ținute sub control, însă miercuri, pe 26 Iunie, conflictul a luat proporții. Kim Jong Un se ține de glume proaste și a cauzat un dezastru pe aeroportul din Seoul, Capitala țării vecine.

Pasagerii care aveau zboruri din Seoul, Coreea de Sud spre alte destinații, sau invers, în dimineața de Miercuri, 26 Iunie, s-au lovit de întârzieri după ce au ajuns pe aeroportul Incheon. Toate acestea pentru că liderul din Coreea e Nord, Kim Jong UN, se ține de glume proaste încă de la finalul lunii Mai, iar într-un final a reușit să declanșeze un dezastru, atât ecologic cât și economic, pe aeroportul din Seoul. 

Supărat că dezertorii din Nord, care s-au mutat în Sud, fac „propagandă”, prin trimiterea de baloane cu medicamente, alimente și alte bunuri de larg consum, Kim Jong Un s- gândit la o metodă de răzbunare, care să nu amenințe pacea atât de fragilă dintre cele două țări. 

Liderul Coreei de Nord lansează gunoaie spre Sud 

Soluția găsită de Kim Jong Un este o adevărată glumă proastă, dar și un pericol ecologic. De aproximativ o lună și ceva, baloane pline cu gunoi au fost lansate din Nord spre teritoriul Coreei de Sud. Aeroportul Incheon este la doar 40 de kilometri de granița cu Nordul, astfel că deșeurile nu au avut drum lung de parcurs. 

Activitatea aeroportului Incheon din Seoul a fost întreruptă 3 ore, din cauza gunoaielor trimise de Kim Jong Un
Foto: Airport Technology

În dimineața zilei de 26 Iunie, trei terminale de pe aeroportul Incheon erau pline cu gunoaie ce provin din Coreea de Sud, astfel că zborurile au fost amânate timp de 3 ore, iar pistele au fost închise pentru curățare. 

Nu este prima oară când Kim Jong Un perturbă bunul mers al aeroportului 

Coreea de Nord nu este la prima glumă e prost gust de acest gen, a transmis purtătorul de cuvânt al aeroportului Incheon. Întreruperea zborurilor interne şi internaţionale a avut loc între 1.46 a.m. şi 4.44 a.m., iar pistele au fost redeschise de atunci, a declarat Incheon International Airport Corporation. 

Baloanele de gunoi conțineau inclusiv fecale umane
Sursa: Captură video

FlightRadar24 arată că opt zboruri de marfă şi de pasageri au fost redirecţionate către aeroporturile Cheongju sau Jeju din Coreea de Sud în acest interval de timp, iar un cargobot China Cargo din Shanghai a fost deviat către Yantai, China. 

Balonele de gunoi conțin inclusiv fecale umane 

În ceea ce privește conținutul baloanelor, acesta este variat. Printre obiectele lansate s-au numărat articole imprimate cu personaje Hello Kitty, haine foarte uzate şi pământ conţinând urme de fecale umane şi paraziţi folosite ca îngrășământ, a declarat Coreea de Sud. 

Coreea de Nord, care suferă de o penurie cronică de alimente, a depins de Coreea de Sud pentru livrări masive de îngrășăminte chimice până când acest ajutor a fost suspendat în 2007, pe măsură ce Phenianul a accelerat dezvoltarea armelor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri