În Seoul, Coreea de Sud, locuiesc în jur de 9 milioane de oameni, adică aproape cât jumătate din întreaga populație a României. Uriașa metropolă a dat naștere muzicii K-pop, dar și a stilului Gangnam. Orașul suferă în acest moment de o scădere pe piața imobiliară, însă asta nu i-a oprit pe oameni să se “bată” pe trei apartamente de lux scoase la vânzare. S-a ajuns astfel la o licitație de coșmar.
Apartamentele se vând la prețul din 2020
Apartamentele de lux, numite The H Firstier IPark, fuseseră anterior parte a unui complex vechi de patru decenii și neglijat, care a fost reconstruit de Hyundai Engineering and Construction și HDC Hyundai Development Co. Cele trei apartamente care au ieșit la vânzare sunt deosebit de atrăgătoare deoarece sunt oferite la prețul de pre-vânzare de acum patru ani, în loc de prețul actual al pieței.
În Coreea de Sud este un lucru obișnuit ca oamenii să cumpere apartamente noi chiar înainte de începerea construcției, deoarece este mai ieftin, iar cumpărătorul are opțiunea de a plăti în rate.
Cele trei unități din complex au ieșit la vânzare după ce cumpărătorii din etapa de pre-vânzare s-au retras din tranzacții, conform Consiliului de Imobiliare din Coreea, o agenție guvernamentală. Deoarece unitățile sunt deja finalizate, sunt exceptate de la reglementările care prioritizează anumite gospodării.
1 milion de oameni au participat la licitație
Un alt punct forte al apartamentelor este proximitatea lor față de centrele de educație private și liceele publice căutate din Gangnam. Din cauza competiției acerbe, reglementările guvernamentale stipulează că familiile mai mari sau cei care nu au deținut proprietăți ar trebui să aibă prioritate pentru astfel de apartamente.
Chiar și asa, mai mult de 1 milion de oameni s-au înscris la licitația pentru cumpărarea unuia dintre cele trei apartamente disponibile. Acest lucru demonstrează cât de puternică rămâne cererea pentru proprietăți în această zonă bogată. Câștigătorii fericiți ai licitației urmează să fie anunțati în cursul zilei de joi.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook