Simona Ionescu / Redactor Șef

Elton John a scos la licitație lucrurile casei din Atlanta. O raritate

Elton John a scos la licitație lucrurile casei din Atlanta. O raritate
În noiembrie anul trecut, Sir Elton John și-a vândut apartamentul pe care îl deținea de mult timp în Atlanta pentru suma de 7,225 milioane de dolari. A fost scos la licitație și conținutul casei.

Elton John își va lua la revedere și de la conținutul acestuia, printr-o licitație. Printre lucrurile scoase la vânzare se numără un Bentley Continental, tricoul său de la Atlanta Braves și zeci de cămăși de mătase Versace, ca parte a unei serii de vânzări fără precedent la Christie’s luna viitoare la New York.

Licitația va începe la 21 februarie

Licitația, care va fi alcătuită din opt vânzări live și online separate, care vor începe la 21 februarie, face portretul unui om cu gusturi atât de vaste, cât și specifice. Există un trio de scaune italienești aurite acoperite cu catifea Versace și un colier de diamante care proclamă „The Bitch Is Back” (o referință la un cântec din 1974 cu același nume). Se vor vinde și o pereche de cizme cu platformă argintie și o salopetă care seamănă cu o versiune glam rock a lui Kermit the Frog.

Colecție de fotografii

Doritorii vor putea intra și în posesia unei colecții de fotografii demnă de un muzeu, cu lucrări ale unor fotografi de modă precum Richard Avedon și Helmut Newton. Pe lângă printuri ale unor artiști plastici precum Wolfgang Tillmans, Hiroshi Sugimoto și Candida Höfer. Precum și piese personale, cum ar fi un colaj în formă de inimă pe care Damien Hirst l-a realizat pentru John și soțul său, David Furnish.

Elton John își vinde lucrurile la licitație. Sursă foto: www.elledecor.com

„Un pic de magazin de vechituri de înaltă clasă”

„Înainte de 1990, era o întreagă amestecătură de lucruri pe care le cumpăram din toată lumea, un pic de magazin de vechituri de înaltă clasă (…) gusturile mele s-au schimbat complet. Îmi plac fie lucrurile foarte tradiționale, fie cele foarte moderne, și nu prea îmi plac lucrurile intermediare”, a mărturisit Elton John. Artistul și-a stabilit reședința în Statele Unite în 1991, în Atlanta, în căutarea sobrietății și a unui stil de viață mai liniștit. „Aici, în cartierul exclusivist Buckhead din oraș, am început cu adevărat să colecționez”, a declarat el pentru Interview.

„Oferă clienților noștri o privire asupra impactului pe care Atlanta l-a avut asupra lui”

„Această colecție extraordinară nu numai că prezintă o gamă diversă de obiecte remarcabile care înglobează viața, munca și arta unică a lui Elton, dar oferă clienților noștri și o privire asupra impactului profund pe care orașul Atlanta l-a avut asupra lui. Fiecare obiect scos la vânzare este o mărturie a viziunii eclectice, a măiestriei artistice și a gustului impecabil al unui om.”, a spus Tash Perrin, vicepreședinte adjunct al Christie’s Americas, într-un comunicat de presă.

Cu ceva timp în urmă, Sir Elton John a mărturisit pentru Wall Street Journal că „nu am știut la ce va duce primul apartament pe care l-am cumpărat. Dar a fost o surpriză minunată. Totul despre Atlanta a fost o surpriză”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre