Simona Ionescu / Redactor Șef

Kim pare că e bine! Primele imagini cu dictatorul de la Phenian

Kim pare că e bine! Primele imagini cu dictatorul de la Phenian
După știrea care a făcut înconjurul lumii privind starea sănătății dictatorului nord-coreean, iată că țara sa dă publicității „primele imagini” cu acesta nevătămat și activ.

Miercuri, presa guvernamentală nord-coreeană a prezentat câteva imagini cu liderul Kim Jong-un conducând o întâlnire oficială, cu oameni importanți din stat, care avea ca  teme pandemia de coronavirus și un taifun care ar putea mătura țara. Imaginile survin după ce agenția de spionaj sud-coreeană a sugerat că acesta s-ar afla în comă.

Potrivit serviciilor secrete sud-coreene, Kim s-ar afla în comă de câteva luni de-a dreptul șică  i-ar fi predat ștafeta surorii sale, Kim Yo Jong, scrie france24.com.

Totul a pornit de la o postare a fostului aghiotant al președintelui sud-coreean, Kim Dae-jung, pe Facebook, cum  că liderul de la Phenian se află în comă, fără să ofere însă o dovadă în acest sens.

Dictatorul viu și nevătămat e nemulțumit de reacțiile față de pandemie

În timpul întâlnirii de la care au fost transmise imaginile care dovedesc că dictatorul nord-coreean este în deplinătatea facultăților fizice, acesta se declară nemulțumit de efortul autorităților în privința pandemiei. Marți, Kim a prezidat o întâlnire a Partidului Muncitorilor, a anunțat agenția KCNA, unde a vorbit despre „lacunele în starea de urgență anti-epidemie, în vederea verificării tuturor ramificațiilor virusului malign”.


Vrei să vezi cum s-a distrat Dani Oțil de ziua lui? Avem imagini! Exclusiv

Claudia Schiffer: mamă de 50 de ani și top model de succes în continuare


În imaginile prezentate de cotidianul Rodong Sinmun, Kim se adresează națiunii, fiind îmbrăcat într-un costum alb și se pare că fumează. Luna trecută, Phenianul a instaurat stare de urgență în Kaesong, oraș situat la granița cu Coreea de Sud, susținând că un „dezertor” care s-a întors în țară a adus coronavirusul.

Kim a făcut referire la unele „lacune” în lupta de prevenire a coronavirusului și a cerut măsuri mai dure. Pe de altă parte,  liderul a abordat subiectul Taifunului Bavi, care ar putea mătura Coreea de Nord. Țara este expusă în fața inundațiilor și Kim a cerut măsuri rapide pentru a nu exista victime și a nu fi afectate culturile agricole.

Absența îndelungată a lui Kim Jong-un alimentează întotdeauna zvonurile privind starea lui de sănătate deteriorată și chiar decesul.

Sursa:  North Korea’s Korean Central News Agency (KCNA)

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre