Simona Ionescu / Redactor Șef

Kit misterios de ucis vampiri, scos la licitație

Kit misterios de ucis vampiri, scos la licitație
Cutia gotică valorează între 2000 și 3000 de lire sterline și conține o sticlă cu dinții unui rechin, mătănii, clești și un flacon de sticlă cu obiecte necunoscute.

“Kit-ul de ucis vampiri” mai include un pistol de buzunar și o copie a Noului Testament din secolul 19, cu o pictură ce reprezintă Învierea lui Iisus Hristos.

Nu se cunoaște originea cutiei, însă are o inscripție cu numele de Isabella Swarbrick. Actualul deținător al acesteia dorește să rămână anonim și spune că nu cunoaște prea multe detalii despre istoria kit-ului.

„O am în colecția mea de trei ani, l-am cumpărat dintr-un magazin mare de antichități în Newark-on-Trent. Am adorat look-ul gotic al cutiei și când am deschis-o, mi-am zis că trebuie să o am. M-am gândit că este interesantă – o piesă grozavă”, spune deținătorul casetei.

Charles Hanson, managerul firmei care va vinde cutia spune că “oamenii sunt fascinați de poveștile cu vampiri” și că acești vampiri „fac parte din cultura populară de peste 200 de ani”, dar că totuși “credința în vampiri și superstiții ciudate este chiar mai veche de atât și persistă și în ziua de azi”.

Misiunea de ucidere a unui vampir era extrem de serioasă și pentru a reuși erau sugerate anumite metode și obiecte.

„Se spunea că obiectele religioase, precum cruci și Biblia, îndepărtau acești demoni”

Cutia va fi vândută online, pe 16 iulie, fiind parte dintr-o licitație de cinci zile a antichităților și obiectelor de colecție.

Secretul neașteptat din casa lui Demi Moore a ieșit la iveală. Fanii nu mai știu ce să creadă

 

Știați că ștevia românească este „fabrică de vitamine”?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre