Simona Ionescu / Redactor Șef

Klaus Iohannis nu se va mai vedea cu Papa Francisc. Declarații de ultima oră

Klaus Iohannis nu se va mai vedea cu Papa Francisc. Declarații de ultima oră
Klaus Iohannis urmează să ajungă pe 2 decembrie la Summitul ONU pentru Schimbările Climatice din Dubai. Printre cei care vor veni se vor număra mulți șefi de stat și, e posibil, și Papa Francisc.

Cu doar câteva zile în urmă, Papa Francisc a dezvăluit că se luptă cu o inflamație la plămâni. Nu se știe dacă acesta va mai ajunge sau nu la Summitul ONU pentru Schimbările Climatice din Dubai, unde se va afla și președintele României, Klaus Iohannis.

Încă nu se știe dacă Papa Francisc va ajunge sau nu în Dubai

Papa Francisc a fost afectat de gripă și are o infecție la plămâni, dar starea de sănătate a Suveranului Pontif este „bună și stabilă”, a menționat luni biroul de presă de la Vatican. Papa Francisc ar fi trebuit să se afle pe 2 decembrie în Dubai, la Summitul ONU pentru Schimbările Climatice. Vaticanul a precizat că unele dintre întâlnirile Papei au fost amânate pe durata convalescenței, dar nu s-a precizat nimic despre întâlnirea din Dubai.

„Astăzi nu pot să apar la fereastră pentru că am această problemă de inflamație a plămânilor”

Chiar dacă Suveranul a lipsit de la apariția de duminică, a dat tradiționala binecuvântare de la prânz într-o apariție televizată în direct de la capela din hotelul Vaticanului în care locuiește.

Din cauza stării de sănătate, Papa Francisc e posibil să nu mai ajungă la Summitul din Dubai

„Frați și surori, duminică fericită. Astăzi nu pot să apar la fereastră pentru că am această problemă de inflamație a plămânilor’”, a spus Papa Francisc. Suveranul pontif, care împlinește 87 de ani pe 17 decembrie, a adăugat că un preot, așezat lângă el, îi va citi reflecțiile zilei. La începutul acestui an, Suveranul Pontif a fost spitalizat timp de trei zile pentru ceea ce el a spus mai târziu că a fost o pneumonie. Vaticanul a menționat atunci că a fost vorba de un caz de bronșită care a necesitat un tratament cu antibiotice intravenoase.

Se decalează recepția pentru 1 decembrie

Întrucât președintele României, Klaus Iohannis va decola de 1 decembrie, Ziua Națională a României spre Dubai, se va decala recepția anul acesta, imediat după parada militară de la Arcul de Triumf. Dacă în anii trecuți avea loc seara, acum va începe de la ora 14.00. Deocamdată Administrația Prezidențială nu a spus cât va sta președintele în Dubai, dar există zvonuri că ar fi vorba de un sejur de patru zile, între 1-4 decembrie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre