Simona Ionescu / Redactor Șef

Klaus și Carmen Iohannis au emoții. S-a întâmplat la o săptămână de la întâlnirea cu Regina Letizia a Spaniei

Klaus și Carmen Iohannis au emoții. S-a întâmplat la o săptămână de la întâlnirea cu Regina Letizia a Spaniei
La o săptămână de la întâlnirea din cadrul summit-ului NATO, unde s-au văzut cu regele și regina Spaniei, președintele României, Klaus Iohannis, dar și soția sa, Carmen Iohannis, au mari motive de îngrijorare.

Regina Letizia a Spaniei, soţia regelui Felipe al VI-lea, a fost testată pozitiv pentru Covid, au anunțat oficialii spanioli. Ea şi-a suspendat angajamentele oficiale, deşi prezintă doar simptome uşoare, după cum anunţă casa regală, potrivit presei spaniole.

Letizia, fostă jurnalistă, urma să asiste joi seara la o ceremonie de înmânare a unor premii, potrivit El Pais. Regina şi-a multiplicat săptămâna trecută apariţiile oficiale. Ea le-a găzduit, în marja unui summit NATO, la Madrid, pe soţiile şefilor de stat.  În timpul aceluiaşi summit, Regele Felipe şi Regina Letizia au avut şi o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis şi Carmen Iohannis, alături de care s-au și fotografiat, înaintea unui dineu.

Felipe a suferit de Covid în iarnă

Amintim că și regele Felipe a fost testat pozitiv pentru Covid  în luna februarie şi şi-a suspendat unele activităţi. „Starea generală a sănătăţii Majestăţii Sale regele este bună şi îşi va contnua activitatea instituţională de la reşedinţă”, se anunţa atunci într-un comunicat. La momentul respectiv, regina Letizia nu s-a îmbolnăvit, şi nici fiicele cuplului, Leonor şi Sofia.

Măsuri de siguranță anti – Covid în Europa

Pe de altă parte, Europa înregistrează o creştere a numărului cazurilor îmbolnăvirilor de Covid. Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu Covid au început să crească din nou, astfel că oficilaii mai multor țări europene cer să se revină la măsuri restrictive menite să stopeze răspânndirea virusului. De exemplu, în Grecia purtarea măștii este obligatorie în spații aglomerate. Pe de altă parte, în Franța este doar „putenric recomandată” de oficiali. În Spania, purtarea măștii este obligatorie în mijloacele de transport public şi în instituţiile de sănătate.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre