Simona Ionescu / Redactor Șef

La ce delicatesă culinară nu poate niciodată să renunțe medicul Raed Arafat

La ce delicatesă culinară nu poate niciodată să renunțe medicul Raed Arafat
Despre șeful DSU, medicul Raed Arafat, se cunosc foarte puține lucruri. Recent, acesta a dezvăluit că este vegetarian și are un deliciu culinar la care nu poate să renunțe.

Despre Raed Arafat vorbește o țară întreagă de un an, dar nimeni nu a știut până acum ce nu-i lipsește din frigider șefului DSU.

La ce delicatesă culinară nu poate niciodată să renunțe medicul Raed Arafat

Invitat în emisiunea „Poezie şi Delicateţuri”, realizată de Mircea Dinescu, doctorul Raed Arafat a dezvăluit un lucru total necunoscut despre el. Medicul a renunțat la carne din 2000-200, dar asta nu înseamnă că a uitat de faimoșii mici. Doar că cei pe care-i consumă sunt făcuți din carne de mazăre.

„Mititeii din mazăre se pregătesc la grătar la fel ca și cei obișnuiți. Burgerii, asemenea, iar la carnea tocată puteți adăuga sos pentru paste. (…) Chiar şi gustul este oarecum similar. (…) Există o firmă italiană care aduce produse din carnea de mazăre şi aici, în România.

Produce mititei din mazăre, carne tocată din mazăre, salam din mazăre”, i-a spus Raed Arafat lui Mircea Dinescu. Și pentru că își dorește ca toți invitații să se simtă bine, poetul i-a oferit lui Arafat un adevărat festin: scrumbie de Dunăre, orez, ştevie şi o salată de ciuperci pleurotus.

Câți frați are Arafat

În aceeași emisiune, medicul a dat detalii și despre sora sa, un renumit medic în Dubai, care este și cetățean american. Pe de altă parte, acesta l-a adus în discuție și pe fratele său, subinginer. Acesta e singurul care a rămas să locuiască în casa părintească.

Șeful SMURD și-a amintit de perioada copilăriei, când mama sa gătea castraveți umpluți cu orez și carne, la cuptor, care erau mâncați alături de salată de iaurt. Nu în ultimul rând, Raed Arafat a menționat că e important ca oamenii să găsească soluții alternative la carne. Mai ales că populația planetei se apropie acum de opt miliarde de suflete.

Sursa foto: iDevice.ro, rtv.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre