Simona Ionescu / Redactor Șef

La finalul vizitei la Londra, Zelenski și soția lui, Olena, au primit cadouri surprinzătoare

La finalul vizitei la Londra, Zelenski și soția lui, Olena, au primit cadouri surprinzătoare
Zelenski și soția sa, Olena au avut parte și de o surpriză care le-a fost oferită de familia Sunak. Cei doi au primit cadouri surpinzătoare. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Prima vizită a preşedintelui Zelenski în Marea Britanie, de la invazia declanşată de Rusia împotriva Ucrainei, s-a încheiat cu bine. De fapt întreaga deplsare a fost un real succes. Și de această dată, discursul președintelui actor, ucrainean, a ajuns la inimile audienței.

Zelenski a fost și la Palatul Buckingham unde s-a întâlnit cu regele Charles al III-lea, la scurt timp după ce s-a adresat membrilor parlamentului britanic, cărora le-a mulțumit pentru sprijinul acordat în timpul războiului.

Foto: Instagram

Premierul britanic Sunak l-a așteptat la aeroport și el a fost gazdă pe tot parcursul vizitei familiei Zelenski. în capitala Regatului Unit.

Fugitiv, cei doi oficiali au servit cornuri la micul dejun pe care l-au luat împreună în apartamentul premierului britanic, în prezenţa soţiei acestuia, Akshata Murthy şi a primei doamne ucrainene, Olena Zelenska.

În acest context, Akshata Murthy i-a oferit Olenei Zelenska o eşarfă cu imprimeu cu Floarea Soarelui şi cu mesajul #StandWithUkraine.

S-a spus despre aceste eşarfe că sunt produse de retailerul britanic Aspinal, iar încasările din vânzarea lor sunt oferite organizaţiei Centre for Women’s Perspectives din Ucraina.

La rândul său și președintele Volodimir Zelenski a primit un cadou surprinzător și impresionant, cu semnificație metaforică. Este vorba despre un cartuş gol care a fost folosit anterior, în cadrul salvei de 62 de focuri de armă trase la Turnul Londrei în onoarea reginei Elisabeta a II-a, după moartea acesteia.

Și Zelenski a oferit la rândul său un cadou, dar în alt context

O scenă desprinsă parcă dintr-un film, de această dată fiind vorba despre filmul vieții. Zelenski i-a oferit președintelui Camerei Comunelor, Lindsay Hoyle, o cască de pilot de luptă cu mesajul „Avem libertate, dați-ne aripi pentru a o proteja”.

Sunak a ținut să precizeze, citat de media externă, că Marea Britanie va oferi Ucrainei sprijinul de care are nevoie „pentru a asigura o victorie militară decisivă pe câmpul de luptă în acest an”.

În timp ce Zelenski își încheia discursul de la Londra, sirenele de raid aerian răsunau în capitala Ucrainei, la Kiev.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre