Simona Ionescu / Redactor Șef

La Paz, orașul cu cel mai înalt teren de golf din lume. Și cel mai lung sistem de telecabine

La Paz, orașul cu cel mai înalt teren de golf din lume. Și cel mai lung sistem de telecabine
Haotic, nebun și plin de contradicții, La Paz este un oraș cel puțin ciudat. Există o mulțime de fapte interesante care îl fac unic, multe dintre ele necunoscute călătorului ocazional.

În ciuda faptului că găzduiește clădirile guvernamentale și centrul financiar al Boliviei, orașul La Paz nu este de fapt capitala țării, această distincție revine orașului Sucre. Lucruri neștiute despre La Paz, locul unde se află cel mai înalt teren de golf din lume.

Orașul care doarme

Cluburile și pub-urile trebuie să se închidă legal la ora 3:00 dimineața. Cele care nu o fac, pur și simplu plătesc polițiștii pentru ca băuturile să continue să curgă și banii să intre. După aproximativ 23:00, cea mai mare parte a orașului este sinistru de liniștită, un contrast binevenit față de agitația din timpul zilei.

Terenul său de golf este cel mai înalt din lume

La puțin peste 3.300 de metri, La Paz Golf Club este cel mai înalt teren de golf standard de turneu din lume. Fapt amuzant: Aerul este atât de rarefiat aici sus încât jucătorii pot conduce de fapt cu mult mai departe decât la nivelul mării.

Sunt mai multe parade decât zile din an

Cunoscute la nivel local sub numele de entradas, fiecare cartier din oraș are cel puțin una, dacă nu mai multe. Nu fiți surprinși să vedeți un grup colorat de dansatori îmbrăcați tradițional și muzicieni gălăgioși care blochează străzile cu festivitățile lor în orice moment al anului.

Sistemul său de telecabine este cel mai lung și cel mai înalt din lume

Orașul bolivian La Paz este unul dintre cele mai remarcabile locuri din lume. La 3.650 m deasupra nivelului mării, La Paz este cea mai înaltă capitală de facto din lume, iar sistemul său de telecabine, care este cel mai lung și cel mai înalt din lume, oferă priveliști uimitoare ale numeroaselor panorame ale orașului.

O conexiune franceză

Dacă arcadele elegante și tavanele boltite ale principalei stații de autobuz din La Paz vă par familiare, este pentru că întreaga clădire a fost proiectată de arhitectul francez Gustave Eiffel. Cunoscut pentru capodopera pe care a făcut-o la Paris. În plus, orașul este tot ceea ce le trebuie celor cărora nu le place căldura. Din cauza altitudinii sale, există doar patru luni pe an în care temperatura din La Paz este, în medie, mai mare de 10 grade

Ceasul care funcționează invers

Turiștii vor fascinați și de ceasul care se află în fața Camerei Congresului bolivian care funcționează în sens invers. Schimbarea a fost făcută în 2014, ca o modalitate de a-i încuraja pe bolivieni să gândească creativ. Deși, la vremea respectivă, mulți au spus că ceasul pur și simplu arată ca o greșeală.

Ceasul care funcționează invers

V-ați gândit vreodată că există în oraș în care zebrele vă țin în siguranță? Adică oameni îmbrăcați în costume de zebră, cunoscuți sub numele de cebritas. Aceștia dirijează traficul în La Paz și în alte părți din Bolivia, ca parte a unui program de siguranță stabilit în anii 1990. Care, după multe păreri, a fost un succes.

Paradis pentru gurmanzi

La Paz este totodată și paradisul celor care iubesc mâncarea, cu o scenă culinară vibrantă care celebrează bucătăria boliviană. De la mâncăruri tradiționale precum salteñas (produse de patiserie umplute cu carne) și anticuchos (frigărui la grătar) până la delicatese exotice precum cuy (porc de Guineea) și llajwa (un sos picant de roșii și chili), La Paz oferă o gamă diversă de arome și bijuterii culinare care încântă papilele gustative.

Illimani, mândria națională

Muntele Illimani, cu vârfurile sale acoperite de zăpadă, arată ca un fundal maiestuos al orașului La Paz. Acest munte emblematic, care atinge o înălțime de peste 6.400 de metri, nu este doar o priveliște care îți taie respirația, ci are și o mare importanță în cultura boliviană, fiind considerat o mândrie națională.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre