Simona Ionescu / Redactor Șef

Lacăt pe Clarence House, casa regelui Charles din Londra. Suveranul a rămas fără servitori

Lacăt pe Clarence House, casa regelui Charles din Londra. Suveranul a rămas fără servitori
Regele Charles și Camilla vor renunța la tradiția anuală de a deschide Clarence House turiștilor în această vară. Motivul este unul șocant.

Regele Charles nu poate deschide reședința londoneză Clarence House pentru turiști în această vară, întrucât nu are oameni care să se ocupe de casă.

Mulți angajați au plecat în timpul pandemiei

O tradiție regală va trebui să fie abandonată anul acesta. Clarence House, reședința principală din Londra a regelui Charles, se pare că nu are suficient personal și va rămâne închisă pentru vizitatori în această vară. De când s-a mutat în Clarence House în 2003, regele Charles a deschis în mod tradițional ușile pentru vizite ghidate în luna august.

Cu toate acestea, casa a rămas închisă din 2019 din cauza lucrărilor de întreținere și a pandemiei de coronavirus. O purtătoare de cuvânt a Royal Collection Trust a dezvăluit că mulți membri experimentați ai personalului care îi conduceau pe turiști au plecat în timpul pandemiei.

„Este o problemă reală, având în vedere că turismul este a cincea industrie ca mărime”

Clarence House va fi închisă vara aceasta pentru public

Ca urmare a reducerilor bugetare din timpul închiderii, 150 de membri ai personalului au fost concediați de la Clarence House. Bernard Donoghue, director al Association of Leading Visitor Attractions, a vorbit despre provocările legate de recrutarea de noi angajați, declarând: „„ și al treilea generator de exporturi”.

Regina Elisabeta a locuit la Clarence House din 1949 până în 1952 Regina Elisabeta a locuit la Clarence House din 1949 până în 1952

Clarence House a fost construită între 1825 și 1827 de John Nash pentru prințul William Henry, duce de Clarence, și a fost casa reginei mamă din 1953 până în 2002, relatează Express.

Regina Elisabeta a locuit la Clarence House din 1949 până în 1952, la scurt timp după căsătoria cu prințul Philip. Reședința este acum principala casă londoneză a lui Charles și Camilla. De asemenea, ei stau frecvent la Sandringham House, unde Charles își ia pauze pe fondul tratamentului împotriva cancerului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre