Simona Ionescu / Redactor Șef

Lacrimi și tristețe la Casa Regală a României. A murit prietenul regelui Mihai și „mâna dreaptă” a tuturor

Lacrimi și tristețe la Casa Regală a României. A murit prietenul regelui Mihai și „mâna dreaptă” a tuturor
Dan Bădic, fostul șef al Casei Regale a trecut la ceruri. Familia Regală a transmis un mesaj tulburător pe contul de socializare.

Doliu la Casa Regală a României. Considerat cel mai important și de încredere persoană din jurul membrilor Familiei Regale, Dan Bădic s-a stins la sfârșitul săptămânii.

Bărbatul a făcut parte din viața Familiei Regale mai mult de 30 de ani, fiind cel mai de încredere angajat. De asemenea, Dan Bădic a fost apropiat al Regelui Mihai, care l-a ajutat necondiționat, cei doi fiind văzuți de multe ori împreună, fiindu-i loial în momente fericite, dar și în situații complicate. Familia Regală a postat un mesaj pe contul de socializare, în care și-a exprimat regretul pentru această pierdere.

Dan Bădic, unul dintre cei mai buni prieteni ai regelui Mihai

„A fost mereu alături de Principesa Sofia, ca și de Regina Ana și de Principesa Moștenitoare”

Familia Regală a aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la Domnul a arhitectului Dan Bădic, unul dintre cei mai fideli și mai de încredere oameni care au stat alături de Regele Mihai și de Regina Ana, de întreaga Familie Regală, în ultimele trei decenii.

Foarte la începutul anilor 1990, Dan Bădic a fost printre primii români care s-au pus cu devotament și generozitate în slujba Regelui Mihai, fiind în toate împrejurările la dispoziția suveranului, de la chestiuni de secretariat și logistică, până la complicatele și anevoioasele organizări ale vizitelor Familiei Regale în țară.

Pentru mai bine de un deceniu, el a fost mereu alături de Principesa Sofia, ca și de Regina Ana și de Principesa Moștenitoare, în zeci de orașe, comune, sate sau mânăstiri pe care Familia Regală le-a vizitat în acei ani.

Dan Bădic, cel mai prețios angajat al Casei Regale a României

„A rămas pentru regele Mihai același om de nădejde până la trecerea la cele veșnice a Suveranului”

Începând cu anul 2001, Dan Bădic a fost directorul Casei Majestății Sale, atunci când Palatul Elisabeta a redevenit reședință regală.

El a ocupat această poziție mai bine de un deceniu și, apoi, a rămas pentru Regele Mihai același om de nădejde, în Elveția, până la trecerea la cele veșnice a suveranului. Majestatea Sa Custodele Coroanei transmite condoleanțe și adânca sa compasiune soției și fiicei arhitectului Dan Bădic! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis Familia Regală.

Mihai, iubitul rege al românilor

Mesajul principesei Sofia

Și cea de-a patra fiică a regelui Mihai și a reginei Ana, principesa Sofia, a transmis un mesaj, în care și-a amintit de umorul și loialitatea lui Dan Bădic. ”Am amintiri foarte calde despre el. Am lucrat împreună timp de mai mulţi ani în perioada 1990. Marele său simţ al loialităţii, energia sa inepuizabilă şi simţul umorului au fost contagioase şi ne-au ajutat adesea să mergem mai departe în acei primi ani dificili.”, este o parte din mesajul transmis de Principesa Sofia.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre