Simona Ionescu / Redactor Șef

Larisa Iordache a povestit despre viața după marea performanță. Sacrificiile nu s-au oprit nici acum. Lucruri neștiute de nimeni din America Express

Larisa Iordache a povestit despre viața după marea performanță. Sacrificiile nu s-au oprit nici acum. Lucruri neștiute de nimeni din America Express
Multiplă campioană europeană, Larisa Iordache a trăit o experiență pe care n-o va uita niciodată participând la America Express.

Chiar dacă a ieșit din viața competițională, Larisa Iordache are extrem de multă grijă de imaginea sa. Iată cum se întreține celebra sportivă.

Invitată în emisiunea „Dinamo 7/9”, Larisa Iordache a vorbit despre greutățile pe care le are un sportiv de performanță după retragere. Cum e viața după marea performanță? Grea și tot cu sacrificii, dacă vrei ca totul să fie într-un echilibru perfect.

“Începi o viață nouă”

„Este o tranziție pe care o face un sportiv de performanță, după ce se retrage din activitate. Este destul de grea. Noi spunem că începem să trăim și că vrem să trăim într-un alt mod. Când este sportiv, ai un program strict, nu trebuie să te abați de la el sub nicio formă. Trebuie să îți păstrezi energia doar pentru antrenamente și nimic mai mult. Ulterior, începi o nouă viață.

“E dificil, te dezorientează, te lovești de foarte multe probleme”

Ceea ce e destul de greu, pentru că programul ți-l faci tu, nu mai este antrenorul. Ești doar tu pe cont propriu. Este foarte bine, nu zic că nu e bine. Dar făcând 20 de ani același lucru… E dificil, te dezorientează. Tu depinzi de tine, e dificil. Dar viață te împinge să înveți foarte multe lucruri. Te lovești de foarte multe probleme, pe care trebuie să le rezolvi”, a spus Larisa Iordache pentru Playsport.

“Acum mănânc doar când îmi este foame”

Larisei nu-i place să gătească și nici nu se dă în vânt după curățenia din casă, dar se descurcă. În ceea ce privește alimentația, ea spune că mănâncă doar o dată pe zi, iar în America Express n-a pus nimic în gură timp de două zile, perioadă în care doar a băut apă.

„Știu să gătesc, dar nu îmi place. Nu îmi place partea asta casnică. Să gătesc, să fac curat. Într-adevăr, fac minimum ca să pot să trăiesc normal. Oricum, eu mănânc mai puțin decât trebuie, am doar o masă pe zi. M-am obișnuit așa, după ce m-am retras. Plus că nu am atât de mult timp… sau nu am un program strict. Acum mănânc doar când îmi este foame. Și este foarte bine pentru mine, pentru că nici nu mă îngraș.

“Oricum, în stresul acela cumva uiți și de foame, și că ai rucsacul în spate”

În Mexic (la America Express – n.r.) am avut și doua zile în care nu am mâncat nimic, am băut doar apă. Ghiozdanul era destul de greut, între 10 și 15 kilograme. Depinde câte haine aveam fiecare. Au fost situații în care nu am putut folosi nici dușul. Ne-am descurcat. Oricum, în stresul acela cumva uiți și de foame, și că ai rucsacul în spate, care este foarte greu, și de rușine și de absolut orice. Vrei doar să ajungi la capăt și să termini misiunea și cam atât”, a mai spus Larisa Iordache.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre