Simona Ionescu / Redactor Șef

Lia Olguța Vasilescu a preferat să mănânce foccacia de Craiova, deși premierul Ciolacu i-a oferit și un covrig. Video

Lia Olguța Vasilescu a preferat să mănânce foccacia de Craiova, deși premierul Ciolacu i-a oferit și un covrig. Video
Aflat la Craiova, prim-ministrul Marcel Ciolacu a ieșit la o plimbare în parc cu primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. Premierul nu a ezitat să folosească eticheta pusă în media și a cumpărat covrigi, care, evident că nu-s ca la Buzău, dar tot covrigi li se zice. Olguța Vasilescu a optat pentru ceva italienesc.

Marcel Ciolacu alături de Lia Olguța Vasilescu au stat la coadă la covrigi, iar premierul a plătit cu cardul. Și covrigii și focaccia, la care a poftit primarul Craiovei.

Primarul Craiovei: „Nu sunt la fel ca și covrigii de Buzău, ăștia sunt cu mac”

Ulterior, cei doi au mers în parc, s-au așezat pe o bancă și au pus țara la cale. Premierul Craiovei nu a fost tocmai încântat de covrigii de Craiova pentru că „nu sunt la fel ca și covrigii de Buzău, ăștia sunt cu mac”, dar a continuat să mănânce. Cei doi s-au așezat pe o bancă, liniștiți, iar Lia Olguța Vasilescu i-a povestit lui Ciolacu, mușcând cu poftă din foccacia, care sunt planurile sale pentru Crăciunul oltenesc.

Lia Olguța Vasilescu: „Vrem să devenim orașul gastronomiei Europei de Est”

„Parcul ăsta o să fie punct de atracție pentru Crăciun acum, pentru că nu facem față la numărul de turiști. Sunt cam 30.000 pe seară, grade de ocupație full… O să schimb total strategia față de anul trecut în primul rând că-l extindem. Și în al doilea rând că vrem să devenim orașul gastronomiei Europei de Est.

Și o să avem vinuri și bucătari din toată Europa de Est, Macedonia, Bulgaria, Grecia, Turcia”, a spus Lia Olguța Vasilescu. Marcel Ciolacu i-a răspuns imediat, făcând-o să zâmbească: „În două zile te îngrași cinci kilograme”.

Ce ținută a purtat Lia Olguța Vasilescu

La întâlnirea cu Marcel Ciolacu, Lia Olguța Vasilescu a purtat o ținută casual, formată din pantaloni albi, pantofi și geantă în aceeași nuanță și o bluză de culoarea bleu-verde. Primarul Craiovei a fost fardată discret și a purtat o pereche de cercei mici.

Chiar dacă temperaturile sunt foarte ridicate, Marcel Ciolacu a îmbrăcat un costum bleumarin cu cămașă albă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre