Simona Ionescu / Redactor Șef

Liderul AUR, George Simion, e bun de plată. Și nu e cale de întoarcere

Liderul AUR, George Simion, e bun de plată. Și nu e cale de întoarcere
Fostul președinte al PMP, Ioana Constantin i-a dat șah mat lui George Simion. Ce va trebui să facă liderul AUR.

Ioana Constantin a câștigat procesul cu AUR. Ea a anunțat totul pe pagina de instagram. Iată ce i-a trasmis lui George Simion.

Liderul AUR, George Simion, e bun de plată. Și nu e cale de întoarcere

La începutul anului, George Simion și Claudiu Târziu au dat-o în judecată pe realizatorul tv, Ioana Felicia Constantin, care până în noiembrie anul trecut a făcut parte din PMP. Cei doi spun că aceasta ar fi făcut unele postări cu caracter denigrator și calomniator la adresa AUR, ba chiar ar fi vorbit de anume pe care acest partid le-ar fi avut cu Rusia. AUR a solicitat ca Ioana să publice o dezmințire și daune morale în valoare de 100.000 lei. Procesul s-a terminat, iar AUR a pierdut.

Fără precedent în România, un partid politic în întreg a dat în judecată un cetățean

„Am câștigat procesul cu partidul AUR. Partidul lui George Simion m-a dat în judecată pentru că, spun ei, prin postările mele i-am acuzat de propagandă rusă în România. Și, citez, ”am creat o stare de pericol în jurul partidului”, iar postările mele ”au ajuns la milioane de oameni din țară și diaspora”.

Fără precedent în România, un partid politic în întreg a dat în judecată un cetățean. Chiar dacă eram atunci în politică și eu. Revoltător mi s-a părut că la dosar au fost puse comentariile dumneavoastră la postările mele. Asta arată foarte multe despre reflexele democratice ale unor politicieni din acest partid. Și la fel de multe despre ce ar însemna ca astfel de oameni să aibă și mai multă putere în mâini.

„Tocmai ai declarat că România nu ar mai trebui să dea niciun ban Republicii Moldova”

După ce rămâne definitivă decizia, măi George, abia aștept să donez banii – cheltuielile de judecată- unui ONG din Basarabia care luptă împotriva propagandei ruse. Înțelegi tu ce spun. Mai ales că tocmai ai declarat că România nu ar mai trebui să dea niciun ban Republicii Moldova. Asta exact când Moldova e sufocată de șantajul energetic al criminalilor de la Kremlin.

Basarabia e România. Rusia e un stat criminal, terorist. Iar România e un stat european, membru NATO, care nu digeră propaganda Rusiei. P.S. Toate postările și declarațiile mele au vizat doar declarații ale unor politicieni care erau sau sunt membri ai partidului AUR”, a scris Ioana Constantin pe Facebook.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre