Simona Ionescu / Redactor Șef

Liderul cecen pregătit să arunce bomba nucleară: „Ce nevoie avem de o lume in care rusia nu e?”

Liderul cecen pregătit să arunce bomba nucleară: „Ce nevoie avem de o lume in care rusia nu e?”
Liderul cecen Ramzan Kadîrov a făcut din nou declarații amenințătoare, făcând referire la armele nucleare ale Rusiei și afirmând că oricând „putem să apăsăm butonul”.

Discursul liderului cecen este înfricoșător, pentru că amenințările sunt frontale. „Rusia nu va accepta niciodată să piardă o luptă, spune Kadîrov. Rusia este o mare putere nucleară. Rusia nu va accepta niciodată să piardă o luptă. Putem să apăsăm butonul și „as-salamu alaykum” (n.r. pacea fie cu tine). Așa cum președintele (n.r. Putin) a spus: „Ce nevoie avem de o lume în care Rusia nu e?”. Nu vreau ca acești sataniști să trăiască, cât timp noi nu mai existăm. Atunci nu va mai rămâne nimeni. Noi mergem în rai și ei merg în iad”.

Nu este prima dată când acesta amenință frontal. Liderul cecen Ramzan Kadîrov este cunoscut pentru declarațiile amenințătoare făcute încă de la începutul invaziei în Ucraina. În plus, în ultimele luni atât Vladimir Putin cât și alți apropiați ai acestuia au amenințat direct sau indirect cu posibilitatea folosirii armelor nucleare. Discursul amenințător al lui Kadîrov vine la o zi distanță de la anunțul că Rusia a produs primele încărcături nucleare pentru super-torpilele Poseidon cu care va fi dotat submarinul atomic Belgorod.

Un fost general al armatei SUA explică de  ce Putin ar putea folosi arme nucleare

Amintim că fostul general al armatei Statelor Unite, Kevin Ryan, a avertizat săptămâna trecută că Putin „ar folosi o armă nucleară mai degrabă decât să permită armatei sale să fie înfrântă pe câmpul de luptă. Dacă armata ucraineană va avea un mare succes în primăvară și va zdrobi armata rusă și va amenința cu recucerirea Crimeei, atunci cred că armata rusă și conducerea vor folosi o armă nucleară” nu doar ca să „distrugă țintele militare ucrainene”, dar și ca să „convingă Ucraina că dacă vor continua să lupte în acest război Ucraina va deveni un holocaust nuclear”, a spus Ryan.

Fostul general a susține  că Rusia are multe opțiuni în privința folosirii unei arme nucleare. Oricare ar fi acestea însă, impactul va fi unul devastator. „Nivelul victimelor s-ar putea apropia de Hiroshima sau ar putea fi mult mai puține dacă ei intenționează doar să tragă un foc de avertizare cu o armă nucleară” într-o zonă mai puțin populată”, a mai punctat Kevin Ryan.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre