Simona Ionescu / Redactor Șef

Lovitură pentru Cristian Cioacă. De data asta nu mai are scăpare

Lovitură pentru Cristian Cioacă. De data asta nu mai are scăpare
Sunt mulți ani de când fosta soacră a lui Cristian Cioacă așteaptă să primească daunele morale de la fostul polițist. După ce a ieșit din închisoare, a primit lovitura.

Cristian Cioacă nu mai poate să scape și de această dată și a primit lovitura finală. Procesul dintre el și familia Elodiei Ghinescu a fost pus din nou pe rol. Fostul polițist nu va mai scăpa până nu va plăti daune morale. Mai ales că această plată a fost și una dintre condițiile eliberării condiționate.

“Este deja dosarul de executare, care se află pe rol pentru recuperarea despăgubirilor, stabilite prin sentința prin care a fost condamnat. Acum s-a repus dosarul pe rol pentru că el a ieșit din închisoare”, a spus avocata familiei.

Cioacă urmează să fie executat silit

Avocata Crina Radu a mărturisit că în curând va urma executarea silită a lui Cristian Cioacă, mai ales că acum acesta s-a și angajat. „Urmează să aibă loc executarea silită a dumnealui, pentru recuperarea daunelor morale și materiale stabilite prin sentința prin care a fost condamnat.

Cristian Cioacă va trebui să plătească daune morale. Fie că vrea, fie că nu…

Probabil că s-a angajat, lucrează undeva, el oricum este supravegheat de Serviciul de Probațiune la acest moment, mă gândesc”, a mărturisit Crina Radu.

„Nu ar fi trebuit, în opinia mea, să beneficieze de această eliberare condiționată”

Suma pe care Cristian Cioacă este obligat să o scoată din buzunar se ridică la 250 milioane de lei. Cioacă a primit în anul 2014 o condamnare de 15 ani de închisoare pentru că și-a ucis soția, pe avocata Elodia Ghinescu. Tot atunci, judecătorii au decis că fostul polițist urmează să plătească familiei fostei soții daune morale.

În plus, avocata a rămas surprinsă când fostul soț al fetei sale a fost eliberat condiționat și a spus că nu se aștepta la o asemenea decizie din partea instanței.

“Nu ar fi trebuit nici în opinia mea să beneficieze de această eliberare condiționată. Dumnealui nu a recunoscut niciodată săvârșirea faptelor și nu a achitat despăgubirile morale stabilite de către instanță către familia Elodiei și către copil”, a mai spus avocata.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre