Simona Ionescu / Redactor Șef

Lucruri necunoscute despre Kamala Harris. Gătește fantastic și colecționează teniși

Lucruri necunoscute despre Kamala Harris. Gătește fantastic și colecționează teniși
Potrivit informațiilor oferite de cnbc.com, în lupta pentru președinția SUA, vicepreședintele Kamala Harris ar începe să câștige teren în fața lui Donald Trump. Știați că dincolo de omul politic puternic, Kamala Harris gătește extraordinar și îi place să colecționeze teniși?

Kamala Devi Harris s-a născut în Oakland, California, la 20 octombrie 1964, fiind cea mai mare dintre cei doi copii ai lui Shyamala Gopalan, o cercetătoare în domeniul cancerului din India, și Donald Harris, un economist din Jamaica. Contracandidata lui Donald Trump gătește senzațional și îi place să colecționeze teniși (converși).

După ce s-a născut, Kamala Harris a fost dusă de părinți în cărucior la proteste

Părinții vicepreședintelui SUA s-au cunoscut la UC Berkeley, în timp ce își luau diplomele de absolvire, și au legat prietenii prin pasiunea comună pentru mișcarea pentru drepturile civile. Sunt puțini cei care știu că, după ce s-a născut, au dus-o pe micuța Kamala la proteste într-un cărucior.

Mama i-a ales numele de Kamala pentru a face trimitere la rădăcinile ei indiene. Kamala înseamnă „lotus” și este un alt nume pentru zeița hindusă Lakshmi.

Kamala și sora sa au fost crescute doar de mamă

Părinții Kamalei au divorțat când avea doar șapte ani, iar mama le-a crescut pe ea și sora, Maya, la ultimul etaj al unui duplex galben din Berkeley. În școala primară, ea se juca „Miss Mary Mack” și leagănul pisicii cu prietenii ei în autobuzul care călătorea din cartierul ei de clasă medie inferioară, la școala ei situată într-un cartier alb prosper.â

Puternic influențată de bunicul ei, un oficial guvernamental de rang înalt

Kamala Harris, îndrăgostită de bucătărie

În copilărie, Harris a mers atât la o biserică baptistă de culoare, cât și la un templu hindus, îmbrățișându-și atât identitatea sud-asiatică, cât și cea de culoare. „Mama mea a înțeles foarte bine că are în creștere două fiice negre.

Și a fost hotărâtă să se asigure că vom deveni femei negre încrezătoare și mândre”, a scris mai târziu Kamala în în autobiografia sa. În copilărie a vizitat India și a fost puternic influențată de bunicul ei, un oficial guvernamental de rang înalt care a luptat pentru independența Indiei. Dar și de bunica ei, o activistă care a călătorit prin țară învățând femeile sărace despre controlul nașterilor.

Și-a învățat nepoțica cum să folosească olița

După liceu, Kamala Harris a urmat cursurile Universității Howard, prestigiosul colegiu istoric al negrilor din Washington, D.C. și s-a specializat în științe politice și economie.

După ce a urmat cursurile Facultății de Drept din San Francisco, Harris a locuit cu sora ei, Maya și și-a învățat nepoțica, pe fiica surorii să folosească olița. După barou, Harris s-a alăturat biroului procurorului Alameda County din Oakland ca procuror adjunct, concentrându-se pe infracțiunile sexuale.

Dar familia a fost inițial sceptică în privința alegerii carierei. Deși a recunoscut că procurorii au o reputație proastă, a spus că dorea să schimbe sistemul din interior.

Copiii vitregi o strigă „Momala”

În anul 2014, Kamala s-a căsătorit cu Doug Emhoff, un avocat din Los Angeles, în cadrul unei ceremonii mici și private, oficiată de sora ei. Emhof are doi copii din căsătoria sa anterioară, iar aceștia o strigă pe Harris cu apelativul „Momala”.

Se cunoaște faptul că Harris este o bucătăreasă înrăită care marchează rețete din secțiunea culinară a New York Times. De altfel, de spune că a încercat aproape toate rețetele din cartea lui Alice Waters, „The Art of Simple Food”.

Cina preferată a Kamalei Harris rămâne o simplă friptură de pui. Cei care o cunosc spun că îi plac călătorii și colecționează teniși converse Chuck Taylor, care sunt pantofii săi preferați.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre