Pandemia a dat peste cap activitatea din școli, iar situația nu se îmbunătățește. Ludovic Orban, premierul României, a declarat la Digi24 că au fost pregătite mai multe scenarii. ”E clar că trebuie redus numărul de elevi în clasă”, a spus premierul.
Evident, Ludovic Orban nu a putut spune cu precizie când se va deschide noul an școlar. Totul depinde de evoluția îmbolnăvirilor cu COVID-19 care ar putea impune noi restricții.
Ludovic Orban: ”Trebuie redus numărul de elevi dintr-o clasă”
Ludovic Orban, premierul României, a declarat la Digi24 că fost constituit un grup interministerial în care au fost pregătite mai multe scenarii pentru deschiderea şcolilor, în toamnă, dar consideră necesară reducerea numărului de elevi dintr-o clasă.
„Am constituit un grup interministerial în care am pregătit deschiderea şcolilor în funcţie de diferitele variante epidemiologice. Nu pot să spun acum. Dacă reducem numărul de cazuri şi riscul de infectare scade semnificativ, deschidem şcoala într-un fel, dacă va creşte numărul de cazuri, deschidem şcoala într-alt fel. Sunt variante, deschidem şcoala cu toţi copiii în clasă, deschiderea să o facă pe rând în clasă, online sau să se facă oricum şcoală, să finalizăm achiziţia tabletelor, pentru copiii care nu au acces la internet. Dar nu putem stabili acum. Noi trebuie să fim pregătiţi pentru fiecare scenariu. Eu sunt optimist în ceea ce priveşte evoluţia”, a declarat Ludovic Orban, la Digi 24, luni seara, 20 iulie.
Premierul a mai adăugat că este evident că numărul elevilor dintr-o clasă trebuie redus nu numai din punct de vedere epidemiologic, ci şi din punct de vedere pedagogic. De asemenea, ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că nu consideră, în acest moment, necesară amânarea alegerilor locale, la fel cum nu consideră necesară amânarea începerii anului şcolar.
”E clar că trebuie redus numărul de elevi în clasă, oricum aveam număr mare de elevi în clase, peste 30 în şcolile cu renume mai ales. Dar şi în alte şcoli, oricum avem număr mare de copii în clasă”, a mai declarat Ludovic Orban.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook