Simona Ionescu / Redactor Șef

Lupta dintre Johnny Depp și Amber Heard continuă. Ce a înfuriat-o pe fosta soție a actorului

Lupta dintre Johnny Depp și Amber Heard continuă. Ce a înfuriat-o pe fosta soție a actorului
Avocații lui Amber Heard l-au acuzat pe Johnny Depp că a evită să fie audiat de judecător în dosarul deschsi de el împotriva fostei soții, în care cere despăgubiri de 50 de milioane de dolari (29 milioane de lire sterline).

Depp își dă în judecată fosta soție în Statele Unite ale Americii pentru defăimare, pentru un articol pe care l-a scris pentru Washington Post în 2018. Depp nu este menționat pe nume în articol, dar susține că povestea implică faptul că a fost violent față de ea, o afirmație pe care o neagă intens.

În documentele depuse ca parte a procesului, avocații lui Depp afirmă: „Opisul depindea de premisa centrală că doamna Heard era o victimă a abuzului în familie și că domnul Depp a comis violență domestică împotriva ei”.

Amber Heard i-a cerut judecătorului să-l oblige pe Johnny Depp să se prezinte la o depunere

Cazul defăimării urmează să fie judecat anul viitor, dar echipa juridică a lui Heard a cerut acum unui judecător să-l oblige pe Depp să se prezinte pentru a face o depoziție în fața Curții. În documentele legale depuse la o instanță din Virgina – statul în care este publicat Washington Post – echipa lui Heard susține că a făcut „eforturi ample” pentru a confirma o dată cu Depp pentru o dată a audierii sale. Cu toate acestea, ei sugerează că Depp nu se va pune la dispoziție decât după ce va termina filmarea noului său film Fantastic Beasts în februarie 2021.

 „Pârâtul este obligat să introducă această moțiune după eforturi ample de a obține depoziția reclamantului (Depp) …Chiar și după ce a furnizat o notificare de două luni, solicitând locații și date pentru domnul Depp înainte de filmare, pentru a stabili programul exact de filmare al domnului Depp, iar, în cele din urmă, i s-a spus că reclamantul în această acțiune, a cerut pârâtei 50 de milioane de dolari …Nu se va pune la dispoziție pentru audiere până la finalizarea filmărilor la Fantastic Beasts, la sfârșitul lunii februarie 2021 sau, eventual, mai târziu. Domnul Depp se bazează pe o scrisoare a unui avocat asociat al Warner Bros., susținând că domnul Depp este necesar să rămână din 17 septembrie în Marea Britanie, pentru filmări. Între timp, dezmințind veridicitatea scrisorii, domnul Depp călătorește prin Europa și participă la festivaluri de film, fiecare dintre ele incluzând perioade de carantină. Totuși, domnul Depp refuză, de asemenea, să se întoarcă în SUA, unde nu există cerințe de carantină”, afirmă echipa lui Heard.

Se așteaptă ca un judecător să se pronunțe asupra cererii în timpul unei ședințe la Fairfax County Circuit Court din Virginia, pe 9 octombrie. Procesul trebuia inițial să aibă loc la începutul anului 2020, dar echipei lui Depp i s-a acordat o întârziere,  până în mai 2021, pentru a-i permite să finalizeze filmările la Fantastic Beasts.

Amber Heard susține că Johnny Depp a pornit o „campanie de înfrângere” în mediul online

Heard a depus o cerere reconvențională de 100 de milioane de dolari (78 milioane de lire sterline) împotriva fostului său soț, acuzându-l că folosește conturi false de pe rețelele sociale într-o „campanie de înfrângere” pentru a-i ruina viața. Ea a susținut, de asemenea, că procesul de defăimare face parte din „abuzul și hărțuirea” ei.

„Acest flux de acuzații false și defăimătoare aduse doamnei Heard sunt o încercare de a-i ruina viața și cariera, pur și simplu pentru că a fost victima abuzurilor domestice și a violenței domnului Depp și a avut îndrăzneala și temeritatea de a discuta public despre asta și de a-i pune capăt”, au scris ziarele din SUA.

Avocatul lui Depp, Adam Waldman, a răspuns acuzațiilor, spunând: „Oamenii cer fapte și dovezi, nu prostii”.

Operele video realizate de Harun Farocki, la Timișoara. Cum pot fi văzute

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre