Simona Ionescu / Redactor Șef

Mâini catifelate în sezonul rece. Trucuri simple, dar mai puțin cunoscute

Mâini catifelate în sezonul rece. Trucuri simple, dar mai puțin cunoscute
Odată cu venirea iernii, apar și problemele cu pielea mâinilor. Ce trebuie să faceți pentru a le proteja.

Folosind aceste secrete puteți scăpa de neplăceri cât ați bate din palme. Și, sunteți feriți și de pericole.

Mâini catifelate pe timp de iarnă. Trucuri simple, dar mai puțin cunoscute

Cea mai importantă în perioada iernii, spun specialiștii, rămâne hidratarea mâinilor. Și nu e nevoie să aruncați bani mulți pe tot felul de creme scumpe, care, de multe ori, nu vă sunt de folos. Pregătiți o loțiune acasă, care vă va fi de un real ajutor. Aveți nevoie de 100 ml ulei de ricin, 100 ml ulei de măsline și zeama unei lămâi.

Încălziți ambele uleiuri, amestecați și adăugați zeama de lămâie. Puneți amestecul într-un castron, introduceți mâinile și păstrați un sfert de oră. Masați delicat fiecare mână și insistați asupra palmelor. Spălați apoi mâinile bine și dați cu o cremă grasă.

Purtați totdeauna mănuși

Când afară e frig și vântul bate cu putere, purtați mânuși, pentru că mâinile se vor usca și pielea va crăpa. Este un gest banal la prima vedere, însă vă scapă de multe neplăceri. Pentru a adăuga umiditate aerului din casă, cumpărați un umidificator sau puneți lângă calorifer un vas cu apă.

Puteți adăuga în apă diferite arome. Întotdeauna înainte de culcare, dați pe mâini cu vaselină, apoi puneți o pereche de mănuși de bumbac și păstrați peste noapte. De asemenea, aplicați cremă pe mâini ori de câte ori faceți duș. Va ajuta, de asemenea, la păstrarea umidității.

Întotdeauna exfoliant!

Nu uitați că indiferent de anotimp, dar mai ales iarna, mâinile au nevoie de un exfoliant. Amestecați puțin zahăr cu crema pe care o utilizați. Masați bine mâinile, până ce observați că zahărul se dizolvă și clătiți bine cu apă călduță. Celulele moarte vor fi eliminate și circulația activată. Aplicați apoi o cremă pentru mâini. În cazul în care totuși mâinile au crăpat și s-au uscat vă ajută uleiul de cocos. Încălziți puțin ulei de cocos și aplicați pe mâini. Face adevărate minuni pentru piele.

Sursă foto: eva

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre