Simona Ionescu / Redactor Șef

Mama care s-a sinucis omorându-și și copiii, a fost internată în spital înainte de gest. Diagnostic tulburător

Mama care s-a sinucis omorându-și și copiii, a fost internată în spital înainte de gest. Diagnostic tulburător
Iuliana Billi, mama de la Timișoara care s-a sinucis omorându-și și cei doi copii, după ce a sărit, împreună cu ei, de pe un bloc cu 10 etaje, fusese internată la psihiatrie, cu foarte puțin timp înainte de gestul ei fatal.

Tânăra de 32 de ani, mama unei fetițe de șase ani și a unui băiețel de trei ani, pe care i-a luat în brațe înainte de a sări, cu ei, în gol, de pe bloc, avea probleme medicale din spectrul psihiatric, lucru pe care, se pare, nici familia, nici cei apropiați nu le-au sesizat din timp.

Iuliana Billi a mers la Clinica de Psihiatrie din Timişoara, pe data de 26 aprilie. A ajuns în plină criză, a fost internată și a rămas în spital timp de două zile.  Diagnosticul stabilit de medici a fost de „uşoară depresie cu simptome maniacale şi simptome delirante”.

Iuliana s-ar fi prezentat pentru prima dată la internare în acea clinică. Potrivit fostei soacre al femeii, Iuliana ar fi părăsit spitalul „pe proprie semnătură”, cu sprijinul mamei sale, pe 28 aprilie. Chiar în ziua în care trebuia să meargă la primărie să se cunune din nou cu fostul soț. Câteva zile mai târziu, a sărit de pe blocul cu 10 etaje, împreună cu cei doi copii ai săi.

Pe cine au chemat procurorii la audieri

În cazul Iulianei Billi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș continuă cercetările, pentru a stabili care a fost motivația mamei care și-a ucis copiii în timp ce s-a sinucis. Au fost chemați la audieri atât fostul soț cât și fostul iubit al Iulianei, dar și alți membri ai familiei.

Iuliana Billi avea o relaţie cu Alex, tatăl copiilor ei, de la 15 ani. În anul 2020, ei au divorţat, iar anul acesta urmau să se recăsătorească, însă nimeni nu s-a prezentat la Primărie la data stabilită.

Femeia a încercat să-și refacă viață alături de un alt bărbat, Marcel, un dezvoltator imobiliar, însă, în final, a revenit la fostul soț.

Marcel, dezvoltatorul imobiliar care o iubea pe Iuliana a transmis o scrisoare deschisă

Fostul iubit al Iulianei, mama din Timişoara care s-a aruncat de pe bloc împreună cu cei doi copii, nu a vrut să vorbească după tragedia întâmplată, însă a transmis o scrisoare publică.

„Vreau să mulţumesc familiei lui Alex, în special mamei lui, prezenţa mea aici se datorează ei. Vreau să mulţumesc familiei Iuliei, în special mamei ei, pentru tot ajutorul care mi l-a oferit în creşterea copiilor, clătite, gogoşi cu dulceaţă, ore, zile, săptămâni din viaţa ei. Familiei mele. Iulia, acest om minunat, mamă extraordinară, un devotament şi o implicare în creşterea copiilor inimaginabil, o mamă cum doar mamele înţeleg”, a scris Marcel.

La înmormântare acesta a fost prezent și chiar a adus jucării pentru copiii fostei sale iubite, copii pe care, susține, îi iubea foarte mult. Pe de altă parte, fostul soţ al Iulianei susţine că acest iubit o teroriza.

Un alt amănunt important din această anchetă a fost surprins de camerele video din zona blocului de unde s-a aruncat femeia:

După ce a ajuns la grădiniță, dar a preferat să plece cu tot cu copii de acolo, și să meargă la blocul unde s-a întâmplat tragedia, Iuliana a fost filmată în timp ce vorbea nervoasă la telefon. Când a încheiat discuția, s-a dat jos din mașină, a aruncat telefonul pe scaunul din dreapta, și-a luat copiii și s-a îndreptat către terasa blocului de unde avea să-și pună capăt zilelor, curmându-le viața și celor doi copii ai săi.

Anchetatorii nu au dezvăluit dacă au reușit să decodeze telefonul femeii pentru a afla cu cine a purtat ultima discuție.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre