Simona Ionescu / Redactor Șef

Mama care și-a ucis pruncii cu sânge rece era angajată la o companie multinațională

Mama care și-a ucis pruncii cu sânge rece era angajată la o companie multinațională
Femeia este zdravănă la cap, așa că nimeni nu cunoaște cu adevărat de ce și-a ucis pruncii cu sânge rece. Este un om educat, o corporatistă. În loc să folosească metode anticoncepționale, femeia a dus trei sarcini, apoi și-a ucis cu sânge rece bebelușii.

O suceveancă a fost condamnată la 15 ani de închisoare, dar decizia nu este definitivă și este liberă. Cazul a oripilat opinia publică în 2019 când un polițist curios a descoperit că femeia și-a ucis copilașii și i-a îngropat în grădină.

Mama ucigașă. Și-a ucis pruncii cu sânge rece

Mama ucigașă nu are probleme psihologice și a știut exact ce face. Însă, nimeni nu înțelege de ce. Ana Pardău, din satul Poiana Negri, comuna Dorna Candrenilor, Suceava, este o intelectuală. Este inginer, angajată la o companie multinațională. Soțul ei are și el un serviciu decent. Împreună, au trei copilași.

Căsătorită din anul 2008, femeia devenea pentru prima dată mamă în 2009. După doi, respectiv şase ani, devenea din nou mamă. În toamna lui 2015, femeia rămâne din nou însărcinată.

A ţinut însă sarcina secretă. Nu a spus nici soțului ei. Oamenii au văzut că femeia ”s-a rotunjit”, dar ea a negat că este gravidă. Primul copil ucis avea să se nască în luna iunie 2016. Ana Pardău a născut acasă, într-un lighean din baia locuinţei. A acoperit copilul cu o pătură, l-a ascuns în camera centralei unde l-a lăsat până a doua zi. A săpat o groapă în grădina casei şi l-a îngropat, după cum au arătat procurorii.

Ana Pardău, din satul Poiana Negri, comuna Dorna Candrenilor, Suceava, și-a ucis trei bebeluși Foto: Monitorul de Suceava

Pe al treilea copilaș l-a asfixiat și l-a ținut în casă două săptămâni

În 2017, femeia a rămas din nou însărcinată, dar a negat din nou că ar fi gravidă. La începutul lui 2018, Ana Pardău năştea din nou, tot acasă, în baie, în cada plină cu apă. Copilul a fost ascuns în casa părinţilor, timp de două săptămâni, scrie Monitorul de Suceava.

În același an rămâne din nou însărcinată. Peste nouă luni, în luna august 2019, femeia năştea într-un sac menajer. L-a pus deasupra toaletei, în timp ce soţul se afla la muncă, iar copiii mai mari se uitau la televizor. Potrivit anchetatorilor, Anca Pardău a legat apoi sacul menajer, pe care l-a pus apoi într-o cutie de carton pe care a dus-o în casa bătrânească. A pus cutia pe un dulap. Femeia a amânat îngroparea timp de două săptămâni pentru că solul era îngheţat, spun anchetatorii.

Însă, lumea a început să vorbească despre femeia care acum părea gravidă, acum nu mai avea burtică. Atunci a intrat pe fir un polițist curios să vadă ”minunea”. Când a fost luată la întrebări, femeia a recunoscut senin că şi-a ucis copilul, iar apoi a oferit detalii exacte şi despre ceilalţi doi.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava nu au putut stabili vreo culpă față de soț, concluzia fiind că acesta nu a știut ce se întâmplă. Medicii de la Secția de Psihiatrie Burdujeni a Spitalului Județean Suceava au considerat că Ana Pardău a avut discernământ în momentul în care și-a îngropat trei nou-născuți.

Mama ucigașă a fost condamnată acum la 15 ani de închisoare, dar este liberă pentru că are dreptul să conteste decizia magistraților. Sursa și foto: Monitorul de Suceava

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre