Simona Ionescu / Redactor Șef

Mama Elodiei Ghinescu, despre eliberarea lui Cioacă. „Mi-a scris că a dus-o pe Elodia acolo, în geamantanul care nu a fost găsit de anchetatori”

Mama Elodiei Ghinescu, despre eliberarea lui Cioacă. „Mi-a scris că a dus-o pe Elodia acolo, în geamantanul care nu a fost găsit de anchetatori”
Mama Elodiei Ghinescu a fost supărată foc în momentul în care a auzit că cel care i-a luat viața fetei sale, a devenit liber. Ce spune Emilia Ghinescu despre Cristian Cioacă.

Dezamăgire mare pentru mama Elodiei Ghinescu în momentul în care a aflat decizia judecătorilor. Femeia spune multe lucruri despre Cristian Cioacă.

Emilia Ghinescu susține că decizia oamenilor legii este una greșită, pentru că Ciocă ar fi trebuit să-și ispășească pedeapsa până la ultima zi.  Vestea eliberării lui Cristian Cioacă a fost primită cu mâhnire de mama Elodiei. Emilia Ghinescu spune că este o decizie incorectă și că Cioacă ar fi trebuit închis pe viață.

„Ăsta nu trebuia să mai vadă lumina zilei”

”Decizia este incorectă. Instanța a făcut o mare greșeală când i-a aprobat cererea de eliberare, pentu că a săvârșit o faptă deosebit de gravă. Judecătorii nu se gândesc dacă ar fi fost vorba de copilul lor, i-ar fi dat drumul ucigașului? Ăsta nu mai trebuia să vadă lumina zilei, nu să moară, dar să se chinuiască, să stea în închisoare pănă îl mâncau viermii. El nu s-a gândit nici la amărâtul ăla de copil că a crescut fără mamă”, a declarat, pentru Gândul, Emilia Ghinescu.

Mama Elodiei Ghinescu, supărată pentru că Cioacă a fost lăsat liber

Scrisoarea primită de mama Elodiei

Pe de altă parte, Emilia Ghinescu a menționat că la șapte ani de la moartea fiicei sale a primit o scrisoare de la un angajat de la Protan Codlea în care i s-au dat detalii înfiorătoare despre cum a fost omorâtă Elodia. ”Acea persoană, care era de serviciu în dimineața respectivă, mi-a scris că a dus-o (n.r. Cristian Cioacă) pe Elodia acolo, în geamantanul care nu a fost găsit de anchetatori, și a ars-o.

Acum o lună, am primit o altă scrisoare de la un bărbat care a rămas infirm în urma acelui incendiu provocat de el. L-a văzut ieșind de la Protan, când el nu a putut să justifice cele două ore”, a menționat Emilia Ghinescu.

Ce a declarat Cioacă când a ieșit din închisoare

Așteptat la poarta penitenciarului de jurnaliști, Cristian Cioacă a avut pe chip același zâmbet pe care îl știe toată România. El a mărturisit că nu merită atâta atenție din partea ziariștilor, mărturisind că ”Astăzi e prima zi din restul vieţii mele.. Deci vă imaginaţi cât voi trăi”. Totodată, Cioacă a râs atunci când a fost întrebat dacă va spune vreodată adevărul despre Elodia sau îl va lua cu el în mormânt.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre