Simona Ionescu / Redactor Șef

Mama fetiței adoptate de Angelina Jolie, Zahara, e disperată să facă parte din viața copilului. „Vă rog să mă lăsați să vorbesc cu ea”

Mama fetiței adoptate de Angelina Jolie, Zahara, e disperată să facă parte din viața copilului. „Vă rog să mă lăsați să vorbesc cu ea”
Mama naturală a fetiței etiopiene adoptate de Angelina Jolie, Zahara, i-a cerut actriței să o lase să o vadă și să vorbească cu ea.

Puternic afectată de sărăcie, Mentewab Dawit Lebiso, a declarat pentru Daily Mail Online că este disperată să facă parte din viața fiicei sale în vârstă de 12 ani. De asemenea, i-a cerut Angelinei Jolie să obțină custodia fiicei sale după despărțirea de Brad Pitt.

„Vreau doar să știe că sunt în viață. Nu vreau ca fiica mea să se întoarcă”

Femeia visează ca într-o zi să o întâlnească pe fata pe care a abandonat-o când era un bebeluș, dar a spus că s-ar mulțumi cu șansa de a-i auzi pur și simplu vocea. „Vreau doar să știe că sunt în viață și că doresc mult să pot vorbi cu ea. Nu îmi doresc ca fiica mea să se întoarcă, ci doar să fiu în contact cu ea, să o pot suna și să vorbesc cu ea”, a declarat Mentewab, care trăiește o viață grea în Etiopia.

„Angelina a fost pentru ea o mamă mai bună decât am fost eu vreodată”

Mentewab este prima care recunoaște că familia Jolie-Pitts i-a oferit fiicei sale tot ceea ce și-a putut dori. „Angelina a fost pentru ea o mamă mai mult decât am fost eu vreodată. A fost cu ea de când era bebeluș, dar asta nu înseamnă că nu îmi lipsește. Mi-e dor de ea tot timpul. Mă gândesc la ea în fiecare zi și tânjesc să-i aud vocea sau să-i văd chipul. Mi-aș dori atât de mult să sărbătoresc cu ea de ziua ei și în alte zile speciale”, a mai spus mama naturală a fetiței.

Zahara trăiește o viață minunată alături de Angelina Jolie. Sursă foto: cgnewslite.com

„Înainte de a muri aș vrea ca ea să știe despre mine și că are familie aici, în Etiopia”

Daily Mail Online a dat de urma lui Mentewab într-un oraș din centrul Etiopiei, departe de capitala Addis Abeba și de atracțiile turistice ale țării africane. Chiar și acum, la 12 ani după ce și-a dat singurul copil spre adopție, femeii i se citește durerea pe chip în timp ce vorbește despre fiica sa.

Prin intermediul unui interpret, în limba sa maternă, amharică, ea a mărturisit: „Aș vrea ca Zahara să știe că are o mamă care o iubește la fel de mult ca și Angelina. Știu că viața ei cu Angelina este în altă țară și că vorbește o altă limbă decât mine. Cu toții murim la un moment dat și înainte de a muri aș vrea ca ea să știe despre mine și că are familie aici, în Etiopia.

Aș ruga-o pe Angelina să mă lase să vorbesc cu ea. Nu cred că este o cerere prea mare. Ea are o viață pe care eu nu i-am putut-o oferi niciodată, dar aș vrea totuși să am un contact. Aș vrea să-i văd fața. A devenit o femeie frumoasă și sunt foarte mândră de ea”, și-a spus femeia oful.

Mama Zaharei trăiește într-o sărăcie lucie

„Nu mi s-a oferit niciodată nici un ban”

Mentewab nu a primit nicio felicitare sau scrisoare de la Jolie în ultimii 12 ani. Contactul cu mama biologică este rar pentru copiii adoptați, însă aceștia au dreptul să încerce să dea de urma părinților biologici atunci când împlinesc 18 ani. În ciuda averii imense a Angeliei și Brad Pitt, nu a primit niciun ajutor financiar pentru a scăpa de sărăcia cumplită în care trăiește cu mai puțin de 15 pds pe lună, într-o casă cu o singură cameră, fără apă curentă sau toaletă.

„Nu mi s-a oferit niciodată niciun ban și asta nu mă îngrijorează și nici nu mă dezamăgește”, a declarat Mentewab. Atunci când a adoptat-o, Angelinei i s-a spus că Zahara este orfană și și-a pierdut părinții din cauza SIDA. Se știe că nici actrița nu a avut vreo idee că Mentewab trăiește până în 2007, când a acordat primul ei interviu.

Mama naturală vrea ca fetița să rămână la Angelina

De asemenea, ea a aflat de pe internet despre acuzațiile aduse lui Pitt, în vârstă de 53 de ani, și se poziționează ferm de partea lui Jolie în bătălia pentru custodia copiilor. „Vreau ca fiica mea să rămână cu Angelina. Ea este o mamă bună și toți copiii ar trebui să rămână cu mama lor. Îmi pare rău că se despart și mă voi ruga pentru ei, dar nu cred că o va afecta atât de mult pe Zahara”, a mai spus femeia.

Pitt a fost un „tată bun”

Cu toate acestea, ea a insistat că Pitt a fost „un tată bun” pentru fiica ei Zahara. „Nu știu cine are dreptate și cine nu. Este foarte trist când o căsnicie se destramă, dar știam că se vor gândi la copiii lor. Nu sunt îngrijorată pentru Zahara în această situație, deoarece va fi îngrijită de amândoi. Știu că ei își iubesc copiii și nu vor dori să li se întâmple nimic rău.

Mama Zaharei îi cere Angelinei Jolie să o lase să-și vadă fiica

Nu știu cine are dreptate și cine greșește. Este foarte trist când o căsnicie se destramă, dar știu că se vor gândi la copiii lor. Am citit despre cum ar trebui să fie Brad Pitt, dar nu recunosc această persoană. Acesta este un om care a avut grijă și a îngrijit-o pe fiica mea. Este un om bun și sper să poată rezolva orice ar fi între ei și să-și continue viața”, susține mama naturală.

Angelina și Brad Pitt au șase copii

Zahara a fost al doilea dintre cei trei copii adoptați de Jolie și  Brad Pitt, dar cei doi au șase copii. Aceștia locuiesc în prezent cu Jolie în Malibu, California. Cu ceva timp în urmă, actorul s-a confruntat cu acuzații (care au fost ulterior retrase) de tratament strict al băiatului cel mare, Maddox,15 ani, și cu zvonuri nefondate de consum de droguri.

Actriței i-a fost acordată custodia copiilor Maddox, Shiloh de 10 ani, Pax de 12 ani, dar și a gemenilor Vivienne și Knox de opt ani, precum și a lui Zahara. Avocații pun la punct un acord de divorț și un acord final de custodie.

Zahara s-a născut în urma unui viol

Cum se trăiește în Etiopia

Zahara, care a fost inițial numită Yemasrech, care se traduce prin „veste bună”, a fost concepută în orașul etiopian Shone, unde Mentewab locuia cu bunica ei. Când a fost adoptată, Angelina Jolie a vorbit despre malnutriția de care suferea fetița și a dezvăluit că la cinci luni avea rahitism.

Chiar dacă ar trecut peste aceste obstacole, s-ar fi confruntat cu o viață grea, puține perspective de a fi independentă, de a avea carieră sau propria casă. În Shone, un oraș sărac și murdar din sud-estul Etiopiei centrale, locuința ei ar fi fost o baracă cu una sau două camere, fără încălzire, fără aer condiționat și cu o toaletă exterioară. Cel mai mare lux ar fi fost un mic televizor cu doar câteva canale, majoritatea cu predicatori de Evanghelie.

Fetița s-a născut în urma unui viol

Ascunsă într-o traistă, într-una dintre puținele piese de mobilier din sufrageria ei, Mentewab are un dosar plin de tăieturi de ziare și fotografii cu fiica ei și cu Jolie. Mentewab nu expune nicio fotografie cu fiica ei, deoarece nu vrea ca ceilalți locuitori ai orașului să știe că și-a dat fiica. Două verișoare care locuiesc într-o casă alăturată nu știu nici acum că Zahara Jolie-Pitt este fiica ei.

Mentewab nu vorbește despre adopție, deoarece îi trezește amintiri dureroase. Și nu doar despre pierderea copilului, ci și despre cum a ajuns să fie însărcinată. Mentewab spune că avea 19 ani când a dat naștere fetiței. Ea locuia în casa bunicii din Shone, când un intrus a intrat în casă și a atacat-o. Era prea speriată să le spună părinților ei, dar când sarcina a început să se vadă, a fost nevoită să recunoască adevărul. Inițial renegată de familia ei, ea a plecat să locuiască în orașul Hosanna din apropiere, unde spune că a născut copilul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre