Simona Ionescu / Redactor Șef

Mama lui Mircea Badea, profesorul pe care și l-ar fi dorit orice elev. „Ne-a spus că noi vom fi învingători”

Mama lui Mircea Badea, profesorul pe care și l-ar fi dorit orice elev. „Ne-a spus că noi vom fi învingători”
Recent, mama lui Mircea Badea, profesorul Mariana Badea și-a lansat cartea „Bumerangul cuvintelor - Studiu de manele lingvistice”. Un fost elev a povestit cum i-a învățat „doamna dirigintă” să aibă mentalitate de învingători.

Florentina Lăpăduș, fostă șefă de promoție a Colegiului Economic „Nicolae Kretzulescu” și fostă elevă a mamei lui Mircea Badea a impresionat asistența cu poveștile senzaționale despre unul dintre cei mai buni profesori.

„Clasa noastră a fost prima din anul respectiv”

„Eu sunt eleva doamnei profesoare, sunt din prima generație a dumneaei. (…) Am început clasa a X-a și doamna profesoară a intrat în clasă și a spus că ne-a preluat, că va fi diriginta noastră și că vom fi învingători”, și-a început discursul Florentina Lăpăduș. Atât de multă încredere a avut profesorul Mariana Badea în elevii săi și atât de mult s-a ocupat de aceștia încât „clasa noastră a fost prima din anul respectiv”.    

„Ne punea să urmărim emisiuni TV și să notăm expresii care nu sunt folosite corect”

Florentina Lăpăduș nu poate uita cum a reușit profesorul Mariana Badea să le insufle dragostea pentru limba română, încât „veneau colegi din alte clase să ne solicite caietele să copieze lecțiile”. „Îmi aduc aminte de exercițiile în care dumneaiei ne punea să urmărim emisiuni TV și să notăm expresii care nu sunt folosite corect.

Și acum, după 32 de ani, îmi aduc aminte de expresii de genul se merită sau am luat la cunoștință ori servici. Din păcate, expresiile sunt folosite și acum”, a declarat fosta șefă de promoție.

„Ne-a învățat să facem tastaturi utilizând carton și burete să putem exersa acasă”

Mama lui Mircea Badea, cel mai iubit profesor

Profesorul Mariana Badea și-a pregătit elevii pentru viitor, învățându-i și dactilografie și stenografie. Pentru că la vremea respectivă nu existau mașini de scris pentru toată lumea, mama prezentatorul Mircea Badea a găsit o soluție extraordinară pentru toată lumea.

„Ne-a învățat să facem tastaturi utilizând carton și burete să putem exersa acasă”, a mai spus Florentina Lăpăduș. Și tot doamna profesoară avea grijă ca cei mici să se distreze organizând multe festivaluri și baluri.

„Doamna dirigintă, veniți aici pe culoar să vedem și noi”

Pe de altă parte, Mariana Badea le-a dat fetelor și o lecție despre modă, iar domnișoarele erau fascinate de modul în care se îmbracă. „Noi, fetele, așteptam orele de limba și literatura română să vedem cum se mai îmbracă doamna dirigintă, ce inele, bijuterii sau alte accesorii mai are. Aveam două colege mai pasionate de bijuterii și îi spuneau doamna dirigintă, veniți aici pe culoar, să vedem și noi”, a spus fosta șefă de promoție.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre