Simona Ionescu / Redactor Șef

Mâncarea preferată a mai marilor lumii. Ce se află în farfuria Papei Francisc

Mâncarea preferată a mai marilor lumii. Ce se află în farfuria Papei Francisc
Chiar dacă trăiesc într-un lux orbitor, mai marii lumii au gusturi diverse când vine vorba de mâncare, unele chiar foarte simple. Ce preferă Papa Francisc.

În timp ce Papa Francisc preferă mâncăturile simple, Vladimir Putin a călcat pe urmele lui Stalin.

Joe Biden, fan al pastelor cu sos de brânză

În timp ce toată lumea crede că pe masa lui Joe Biden se află cele mai scumpe produse culinare, adevărul e cu totul altul. Cel mai puternic om al lumii consideră că „mâncarea de bază” este înghețata de vanilie cu ciocolată. Și niciodată nu ar rata pizza cu pepperoni sau o porție de paste cu sos de brânză.

Joe Biden, înnebunit după înghețată

Donald Trump, înnebunit după fast food

Nici fostul președinte al SUA, Donald Trump nu e pretențios la mâncare și se spune că nu există zi în care acesta să nu consume fast food. Adică pizza, cartofi prăjiți, burgeri, toate „stinse” cu Coca Cola. Cu ceva timp în urmă, Trump a mărturisit că nu rezistă niciodată în fața unui Fish Delight, un sandviș cu pește și sos tartar, pe care îl cumpără de la Mc Donalds.

Angela Merkel, înnebunită după tocana de legume ungurească și prăjitura cu prune

Nici Angela Merkel nu are gusturi atât de sofisticate. Aceasta adoră să stea în bucătărie și să pregătească o delicioasă tocană de legume ungurească, dar și shashlik, o friguruie picantă extrem de gustoasă și niciodată nu refuză o bucată de prăjitură cu prune.

Angela Merkle adoră prăjitura cu prune

Preferata Papei Francisc este o mâncare tradițională a fermierilor

Pasionat de mâncărurile simple, se spune că felul de mâncare pe care Papa Francisc îl adoră este o mâncare tradițională a fermierilor. Este vorba de bagna cauda, care se prepară din țelină, morcovi copți și anghinare, alături de un sos fierbinte de usturoi și ulei de măsline.

Emmanuel Macron dă orice pentru o… găină fiartă cu legume

Președintele Franței are grijă să aibă pe masă felul său de mâncare preferat, numit poule au pot. Originar din centrul Franței, acest preparat culinar este de fapt o găină fiartă cu condimente și legume. Cu ceva timp în urmă, Macron a spus că iubește acest fel de mâncare de când era copil și bunica îl pregătea ca nimeni alta. De asemenea, președintele Franței adoră să consume ciocolată și brânză și să bea un pahar cu vin bun.

Erdogan preferă mâncarea tradițională a Turciei

Președintele Turciei preferă mâncarea tradițională a țării sale

Kuru fasulye este preparatul culinar pe care-l iubește președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Este vorba de mâncarea națională a Turciei, care se prepară din fasole uscată, roșii, ceapă și ulei de măsline. Aceasta se servește alături de pilaf turcesc, pâine și murături.

Putin, pe urmele lui Stalin

Președintele Rusiei nu refuză niciodată o înghețată cu fistic, dar din meniul său fac parte și supa de varză, peștele afumat și caviarul. Tot pește obișnuia să mănânce și Stalin, care îl primea din Siberia, dar și o altă specialitate tot din acea zonă, numită stroganina. Precum și supă de varză sau o tocană caucaziană din miel, roșii și orez, care se numește kharcho.

În ceea ce îl privește pe Volodimir Zelensky, acesta iubește borșul care conține sfeclă, varză, cartofi, carne și smântână. Pe care îl servește alături de usturoi și pâine.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre