Simona Ionescu / Redactor Șef

Mâncăruri evreiești de iarnă. O experiență culinară care nu se uită

Mâncăruri evreiești de iarnă. O experiență culinară care nu se uită
Tradițiile culinare evreiești au trecut testul timpului și au rămas la fel de gustoase ca pe vremuri. Veți găsi o porție de sănătate în farfurie, dacă încercați deliciosul kugel, una din nemaipomenite mâncăruri evreiești de iarnă.

Fie că o pregătiți din cartofi, dovlecei sau alte legume (pentru că se poate prepara și din tăiței), una dintre cele mai gustoase mâncăruri evreiești de iarnă rămâne kugelul.

Rețeta acestui fel de mâncare evreiască de iarnă este foarte simplă și ieftină. Pentru un gust cu totul și cu totul deosebit, dacă aveți posibilitatea, folosiți în loc de ulei untură de pasăre, gâscă sau rață.

Ingredientele necesare

Pentru a prepara un kugel de cartofi așa cum doar vechile gospodine reușeau să facă aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg cartofi albi, 4 ouă, 2 linguri cu făină, ½ plic praf de copt, 2 cepe albe, sare, piper, 75 g untură de rață sau gâscă sau 75 ml ulei.

Kuegel de cartofi, una dintre cele mai bune mâncăruri evreiești de iarnă. Sursă foto: adevărul

Mod de preparare

Pentru început, curățați cartofii de coajă, spălați și dați prin răzătoarea mare. Scurgeți apoi bine și puneți într-un bol. Curățați și cepele, spălați și tăiați cât mai mărunt sau dați, de asemenea, prin răzătoarea mare, apoi puneți peste cartofi. Turnați untura topită și răcită puțin sau ulei și amestecați foarte bine. Într-un alt bol, amestecați făina cu praful de copt, apoi puneți peste cartofi. Amestecați din nou, puneți și ouăle bătute bine în prealabil, apoi asezonați cu sare și piper. Amestecați din nou pentru ca preparatul să se omogenizeze cât mai bine.

Se servește cald sau rece, cu smântână

Ungeți cu untură sau ulei o tavă care să aibă pereții mai înalți și introduce pentru câteva minute în cuptor. Turnați apoi amestecul în tava încinsă. Este foarte important să respectați acest lucru, altfel preparatul nu va avea acea crustă crocantă delicioasă. Kugel-ul de cartofi se lasă la copt în jur de 50 de minute. Cel mai bine ar fi să verificați cu o scobitoare. Se poate consuma fie cald, fie rece, cu smântână.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre