Simona Ionescu / Redactor Șef

Pregătiți-vă mașina pentru iarnă. Aceste lucruri nu trebuie să vă lipsească

Pregătiți-vă mașina pentru iarnă. Aceste lucruri nu trebuie să vă lipsească
Iarna nu aduce doar bucurie, ci și probleme șoferilor care nu își îngrijesc mașina așa cum scrie la carte. Iar aceste lucruri trebuie să fie în autoturism în timpul iernii.

Indiferent cât de buni șoferi ați fi, mașina trebuie pregătită pentru iarnă. Nu riscați în perioada rece și aveți grijă ca aceste lucruri să nu lipsească niciodată.

Asigurați-vă că bateria e încărcată complet

Pentru a circula fără griji, schimbați anvelopele de vară cu cele de iarnă. Deși mulți șoferi le folosesc, specialiștii spun că anvelopele all seasons nu sunt indicate pentru iarnă. Nu plecați niciodată de acasă fără să verificați bateria, care trebuie să fie complet încărcată. Fiți atenți la lichidul de parbriz, pentru a avea o vizibilitate foarte bună.

Aveți grijă și la nivelul antigelului dar și la sistemul de încălzire al mașinii. Nimic nu e mai neplăcut decât să vă înghețe mâinile pe volan. Nu uitați nici de verificarea frânelor și înlocuiți lichidul de frână dacă este necesar, dar și ștergătoarele uzate.

Lanțurile auto sunt esențiale în timpul iernii

Lopată și lanțuri auto

Când plecați la drum, trebuie ca în mașină să se găsească lanterne, pături, alimente care nu sunt perisabile, apă.  Curățați zăpada care vă acoperă mașina folosind o perie, pe care să o păstrați în automobil. Iarna, geamurile mașinii sunt înghețate, de aceea o racletă vă este de mare ajutor. Pentru situațiile în care gheața își face apariția pe parbriz, folosiți un spray de dezghețat.

Șoferii trebuie să știe că sunt situații când anvelopele de iarnă nu sunt suficiente. De aceea, e bine să aibă la îndemână lanțurile auto, care vă pot scoate uneori din momente dificile. Zăpada e superbă, dar atunci când ninge ca-n povești, lopata vă este un prieten de nădejde.

Huse cu încălzire

Majoritatea mașinilor au încălzire în scaune, dar dacă nu sunteți atât de norocoși, puteți achiziționa niște huse cu încălzire. Și nu strică să aveți în portbagajul mașinii și un compresor auto. E recomandat ca iarna să dispuneți și de o vestă reflectorizantă de câte ori ieșiți din mașină, dar și de un încărcător cu adaptor USB, care vă ajută să alimentați orice model de telefon.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre