Simona Ionescu / Redactor Șef

Maradona, iubit și urât: „Și-a transformat viața personală într-un spectacol, iar acum trăiește o dramă”

Maradona, iubit și urât: „Și-a transformat viața personală într-un spectacol, iar acum trăiește o dramă”
Considerat de către mulți din lumea fotbalului ca fiind cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, împărțind cu Pelé titlul de Jucătorul Secolului decernat de FIFA, Maradona a murit astăzi în urma unui stop cardio respirator. Deși o legendă în lumea sportului, viața sa personală a oscilat între căsătorie, divorț si scandal.

În 2017 Diego Maradona și-a acuzat cele două fiice că i-au furat 3,4 milioane de lire sterline și a cerut închiderea uneia dintre ele. Câștigătorul Cupei Mondiale a Argentinei și-a acuzat de asemenea și soția la acea vreme că a fost implicată în presupusul furt, susținând că ar fi ascuns o parte din bani în Uruguay. 

Problemele nu s-au terminat aici pentru fotbalist căci, la începutul acestui an fiica lui, Giannina, a apărut la unul dintre posturile de  televiziune din Argentina acuzându-și tatăl de probleme cu alcoolul. Astfel, acesta ar fi urmat să fie  chemat în judecată de fiicele sale Giannina și Dalma pentru „dependența de alcool”.

„Odată sora mea (Dalma) a intrat în baie și tata lua droguri. E ceva pentru care nu-l voi ierta niciodată pe tatăl meu, dar voi păstra pentru mine pentru că vreau să-mi protejez fiul și nepoata”, declara fiica fotbalistului în Aprilie. 

Sursă foto: Pinterest

“Insistența asupra vieții sale personale este o greșeală”

Maradona s-a confruntat cu serioase probleme de sănătate și creșteri în greutate cauzate în principal de abuzul de cocaină. În anul 2005, acesta a suferit o operație chirurgicală la nivelul stomacului, menită să oprească creșterea sa în greutate. După ce a depășit dependența de cocaină, Maradona a devenit gazda unui popular show de televiziune în Argentina.

Hărțuit de-a lungul carierei de către ziariști, Maradona a tras chiar cu o armă cu aer comprimat asupra reporterilor care îi invadaseră intimitatea. „Este o persoană pe care mulți ar vrea s-o depășească, o figură controversată, iubită, urâtă, care a creat multă agitație, mai ales în Argentina… Insistența asupra vieții sale personale este o greșeală. Maradona nu a avut rival pe teren, dar și-a transformat viața personală într-un spectacol, iar acum trăiește o dramă personală care nu ar trebui să fie imitată”, mărturisea fostul său coechipier Jorge Valdano acum ceva timp. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre