Socrul mare Marcel Ciolacu alături de familie și cei mai apropiați prieteni și colegi din politică vor petrece până în zori la o pensiune de la marginea Buzăului.
Cine sunt nașii
Andrei Filip băiatul său în vârstă de 24 de ani și aleasa inimii sale, Iris Alexa Constantinescu i-au ales ca nași pe doi colegi de facultate. Familiile Constantinescu și Ciolacu au decis ca invitații să fie aleși pe sprânceană, prieteni și colegi de facultate ai mirilor.
Din partea socrului mare au fost văzuți sub zece invitați ai premierului, amici de-ai săi de-o viață și câțiva lideri ai PSD. Invitații s-au delectat cu un meniu românesc, muzica a fost pusă de un DJ, dar sursele spun că la loc de cinste a fost cuvântul modestie și cumpătare. Mirii au decis să meargă doar câteva zile în luna de miere și asta înainte de 1 octombrie când vor reîncepe facultatea.
Ce regulă va respecta mireasa toată viața
Când i-a devenit iubită fiului său, Marcel Ciolacu i-a pus o condiție Alexiei: în prima zi de Paște și de Crăciun, va trebui să vină la masă la Buzău. “Eu i-am spus iubitei fiului meu. Să ştii regulile de la început: în prima zi de Paşti şi de Crăciun, noi ne strângem cu toţii la Buzău. (…) Ne strângem cu toţii.
Fac parte dintr-o familie numeroasă. Suntem trei fraţi. Marea majoritate avem băieţi. La un singur băiat există o singură nepoată care este cea mai răsfăţată în familie. Şi fiul meu, şi nepoţii au venit între timp cu prietene, viitoarele soţii. Ne strângem. Cât timp trăia tatăl meu, ne strângeam cu adevărat mulţi”, a povestit recent Marcel Ciolacu, așa cum am povestit la vremea respectivă.
Fantoma de la conac
Despre vila Albatros, fosta reședință a lui Marghiloman, unde a avut loc cununia familiei Ciolacu oficiată de primatul Buzăului Constantin Toma, legenda urbană spune ar fi bântuită de fantoma marelui Alexandru Marghiloman, fost premier al României în anul 1918. Localnicii vorbesc că la un moment dat au existat persoane care l-au zărit pe fostul premier călare pe calul lui pur sânge pe care l-a iubit enorm, noaptea, pe aleea din parc.
Alți tineri care s-ar fi plimbat seara prin parcul buzoian au mărturisit că l-au văzut pe Marghiloman îmbrăcat în negru, cu joben, alături de soția lui pe care a adorat-o, în ușa conacului.
A construit parcul în cinstea soției
Alexandru Marghiloman și-a iubit soția atât de mult încât după ce femeia a plecat la cele veșnice, în cinstea ei, a construit parcul dendrologic, devenit public, pe o suprafață de 16.000 de metri pătrați. Parcul este făcut în stil englezesc și abundă de plante exotice.
Pe lângă vila principală, pe domeniu se mai află și ruinele unei construcții superbe, dar și ale grajdurilor. În vechime, conacul avea heleșteu și exista o vilă a musafirilor, casa personalului, case pentru grădinari și portari. Precum și grajduri pentru caii de curse, cu nu mai puțin de 54 de boxe, dar și două sere și o uzină electrică. În acel loc s-a pregătit, la nisip, după o rețetă secretă renumita cafea Marghiloman.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook