Simona Ionescu / Redactor Șef

Mare Britanie, invadată de ploșnițe. Și Parisul este în aceeași situație. Ce e de făcut

Mare Britanie, invadată de ploșnițe. Și Parisul este în aceeași situație. Ce e de făcut
Locuitorii din Anglia sunt în stare de șoc de când ploșnițele de pat își fac de cap. Nici în Franța situația nu e diferită.

Rapoartele privind prezența ploșnițelor apar în noi zone ale țării, în contextul în care autoritățile se tem că o epidemie de insecte hematofage din Franța a ajuns în Marea Britanie.

Ploșnițele și-au făcut casă în Wiltshire și Kent. Localnicii îngroziți din Swindon aruncă saltelele infestate. Focare noi au apărut în capitala Angliei, Londra, dar și Luton și Manchester. Locuitorii din Wiltshire au aruncat saltelele și canapelele după infestări. Aflat într-o vacanță în Kent, a fost plin de mușcături de ploșnițe.

Navetiștii și proprietarii de locuințe dezgustați s-au plâns deja de apariții suspecte în metroul londonez, precum și în Luton, în Bedfordshire și Manchester. Printre cei alungați temporar din casele lor din Swindon se numără Antonia Selby, partenerul ei și cei trei copii ai lor, după ce Odin, cel mai mare, în vârstă de doi ani, a devenit acoperit de pete roșii.

Franța și Anglia, invadate de ploșnițe

„Un copil de doi ani a rămas cu puncte roșii și umflături furioase pe fiecare zonă a micului său corp”

„Gândacii de pat sunt, după cum se știe, dificil de tratat și, în unele cazuri, poate fi nevoie de mai multe vizite ale celor care se ocupă cu controlul dăunătorilor pentru a eradica problema. Locatarii noștri au fost sfătuiți cu privire la măsurile pe care le pot lua pentru a reduce riscul unei infestări.

O infestare în partea opusă a țării, într-o cameră de la Butlin’s din Minehead, Kent, a ieșit la iveală când un alt copil de doi ani a rămas cu puncte roșii și umflături pe fiecare zonă a micului său corp”, a declarat un purtător de cuvânt al Swindon Borough Council. Suspiciunile privind o creștere a numărului de cazuri au fost amplificate când directorul executiv al Asociației Farmaciilor Multiple Independente a declarat că membrii au rămas fără „cel mai eficient” tratament împotriva mușcăturilor de ploșnițe de pat.

Iadul viu din Franța

Marea Britanie a fost în alertă pentru insectele care au dimensiunea unui bob de orez, după ce epidemia de peste Canalul Mânecii a fost descrisă de un parlamentar francez ca făcând viața acolo un „Iad viu”. Saltele și mobilier cu huse moi au fost aruncate pe străzile din orașe precum Paris și Marsilia, în timp ce hotelurile și proprietarii de case, disperați, încearcă să stopeze acest flagel.

Viceprimarul Parisului a declarat că „nimeni nu este în siguranță”

Parisul este invadat, de asemenea, de ploșnițe, într-un moment în care țara găzduiește Cupa Mondială de Rugby și se pregătește să facă același lucru cu Jocurile Olimpice din 2024. Vestea i-a alarmat pe cei care locuiesc în Franța, dar și pe cei aflați în vizită.

Într-un moment de panică, viceprimarul capitalei franceze a declarat că „nimeni nu este în siguranță”, ceea ce a intensificat îngrijorarea oamenilor. „Cazurile se adună”, a specificat și ministrul Franței, țară cu șapte școli închise de teama unei infestări. Câini care adulmecă pot fi văzuți în transportul public, inclusiv în metroul din Paris.

Important și îngrijorător este faptul că nu se știe de unde provine invazia de ploșnițe în secolul 21 și nici nu se spune în media cum vor fi stârpite toate focarele.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre