Simona Ionescu / Redactor Șef

Mare bucurie pentru copiii din România! Alina Gorghiu a dat veștile bune

Mare bucurie pentru copiii din România! Alina Gorghiu a dat veștile bune
Alina Gorghiu vine cu o veste bună pentru români cu un an înainte de alegerile din 2024. Urmează să depună două proiecte de lege în Parlament.

E vorba de reducerea TVA la 5% la anumite categorii de produse pentru copii și patru zile de muncă de acasă, lunar, pentru părinții cu copii până la 8 ani.

Potrivit primului proiect, se vizează reducerea TVA la 5% pentru produse precum laptele praf, articole de îmbrăcăminte, accesorii de îmbrăcăminte şi încălţăminte, şerveţele, scutece pentru copii. De asemenea, se va propune ca reducerea să fie valabilă și pentru scaunele auto tot pentru copiii. Cât privește al doilea proiect, se dorește ca părinții care au copii cu vârsta de până la opt ani, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat să poată munci de acasă timp de patru zile pe lună.

„Sunt două proiecte importante în sprijinul familiilor”

„Aş vrea să vă prezint două proiecte pe care PNL doreşte să le susţină. Sunt două proiecte foarte importante în sprijinul familiilor, sunt măsuri extrem de necesare pentru că ştim cât de greu le este acestor familii în această perioadă, ştim că au greutăţi, ştim că traiul lor a fost afectat, motiv pentru care ne arătăm prin aceste măsuri preocuparea pentru a îmbunătăţi nivelul de trai pe acest segment de populaţie.

Prima măsură pe care o să o depunem prin proiect legislativ în această săptămână este reducerea TVA la 5%, conform directivelor europene pentru anumite categorii de produse pentru copii.

Vorbim de alimente pentru sugari, cum ar fi laptele praf, articole de îmbrăcăminte, accesorii de îmbrăcăminte şi încălţăminte, şerveţele, scutece pentru copii şi în acelaşi timp propunem reducerea de TVA la 5% pentru scaunele auto pentru copii, absolut necesare pentru transportul în siguranţă al acestora.

„Fiecare salariat, indiferent că lucrează la stat sau la privat, va beneficia de acest program flexibil de muncă”

O a doua măsură extraordinar de bună pe care o propunem este legată de flexibilizarea muncii. Se aplică părinţilor, fie el părinte salariat la stat sau la privat, cu copii cu vârsta de până la opt ani. Aşa cum e prevăzut în Directiva UE din 2019, obiectivul ţintit este identificarea echilibrului între viaţa profesională şi cea privată a familiilor care au copii până la opt ani.

Aceşti părinţi cu copii de până la 8 ani vor beneficia de patru zile pe lună pentru a putea lucra de acasă, fie o zi pe săptămână, fie patru zile consecutiv. Elementul de noutate este că fiecare salariat, indiferent că lucrează la stat sau la privat, va beneficia de acest program flexibil de muncă, dacă are un copil până la 8 ani de zile”, a explicat Alina Gorghiu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre