Simona Ionescu / Redactor Șef

Acum e momentul să mergeți la mare! Plătiți un sfert de preț și vremea e numai bună – Iată costurile!

Acum e momentul să mergeți la mare! Plătiți un sfert de preț și vremea e numai bună – Iată costurile!
Actualul sezon estival a intrat în istorie drept cel mai scump din ultimele decenii. Însă lucrurile se schimbă începând cu ziua de mâine, iar vremea ține cu turiștii.

Practic, acum e momentul să mergeți la mare. Pe litoralul românesc al Mării negre veți găsi cazări la un sfert de preț din valoarea de vârf a sezonului estival și vremea e numai bună. Conform prognozei meteorologilor, încă o săptămână cel puțin temperaturile vor fi de 26 – 28 de grade Celsius, adică numai bune de plajă.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) anunță  lansarea, de vineri, 1 septembrie, ediţia de toamnă a programului Litoralul pentru toţi. Românii se pot caza în hotelurile şi pensiunile clasificate din staţiunile de la Marea Neagră cu preţuri începând de la 35 de lei pe noapte. Potrivit unui comunicat al FPTR, pachetele turistice sunt cu până la 70% mai ieftine în comparaţie cu tarifele din vârf de sezon, majoritatea hotelurilor din acest program păstrând tarifele de anul trecut.

Acum e momentul să mergeți la mare

Programul Litoralul pentru toţi, care se derulează în perioada 1 – 30 septembrie 2023, a ajuns la ediţia cu numărul 42. Sunt așteptați toți turiștii  care vor să petreacă un sejur pe litoralul românesc în extrasezon. Până în prezent s-au înscris în program 48 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoral. Sunt disponibile aproximativ 5.000 de locuri de cazare. În continuare, și alte unități de cazare sunt așteptate să adere la program.

E de așteptat ca oferta de cazare să se dubleze, începând din 1 septembrie

Reprezentanţii FPTR estimează că peste 100 de unităţi vor intra în program, iar peste 40.000 de turişti ar putea beneficia de tarife reduse la mare, în luna septembrie. Cei interesați trebuie să știe că locurile vor fi vândute direct de hoteluri, dar şi prin agenţiile de turism partenere.

„Pe baza rezervărilor făcute până în acest moment, estimăm că luna septembrie va fi una aglomerată pe litoralul românesc. Interesul ridicat manifestat de turişti îi determină pe hotelieri să menţină unităţile de cazare deschise până la finalul lunii septembrie”, a afirmat Dragoş Răducan, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

Cel mai mic tarif identificat în oferta deja existentă este de 35 de lei pe noapte, la un hotel de 2 stele din staţiunea Eforie Nord. Prețul e valabil dacă se achiziţionează un sejur de minim 5 nopţi. În programul Litoralul pentru toți sunt înscrise, însă, și hoteluri de trei, respectiv patru stele. Conform prognozei meteorologice, turiștii care aleg să se ducă la mare în extrasezon se vor bucura de zile însorite la plajă până la sfârşitul lunii, a adăugat reprezentantul FPTR.

Sursa ftoo: Adrian Pîclișan

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre