În timp ce noi ne ocupam de pandemie, mare noastră spadasină Ana Maria Brânză a realizat o nouă performanță uriașă! Este pentru a patra oară câştigătorea Cupei Mondiale la spadă, performanță atinsă în 12 iulie. ”Nici nu îndrăzneam să visez”, a pus Ana Maria Brânză. Pentru această reușită extraordinară, Romfilatelia a realizat și pus în circulație un timbre și o vedere cu chipul marei noastre campioane.
Marea campionă Ana Maria Brânză are timbru și vedere cu chipul său
Sportiva noastră a câştigat pentru a patra oară în carieră Cupa Mondială la spadă, iar Romfilatelia a inclus-o în emisiunea de timbre ”Sportivi de Aur ai României”. Chipul sportivei va fi găsi pe o vedere și pe un timbre de colecție.
”Acum pot, în sfârșit, să-mi trag sufletul după acele asalturi infernale și să mă bucur de realizările mele. Am petrecut o duminică minunată la care, în sezonul competițional, nici nu îndrăzneam să visez. Au trecut (deja) 4 luni de când am urcat pentru ultima dată pe planșa de scrimă. Între timp am suferit o intervenție chirurgicală, am fost imobilizată la pat, am mers în cârje și abia acum, după 7 săptămâni pot să mă laud că învăț (din nou) să merg. Cu toate acestea, în ultimele ore, au curs mesaje pline de gânduri bune și felicitări, așa cum se întâmplă după marile competiții, cele care (foarte rar) se văd la TV. Am câștigat pentru a 4 a oară Cupa Mondială și acest lucru reprezintă o performanță la care am visat mult timp, trebuie să recunosc. Mereu mi-am dorit să fiu prima, să fiu cea mai bună în ceea ce fac! Ca să fiu cinstită până la capăt, aș merita premiul pentru cel mai bun început de sezon (dacă acesta ar exista)! Deși trăim vremuri tulburi, înainte de această perioadă, am avut un început de sezon excepțional, câștigând două medalii de aur și o medalie de argint care m-au propulsat pe prima treaptă a clasamentului mondial! Apoi s-a lăsat liniștea peste lume. Pentru noi, totul s-a oprit când ajunsesem la jumătatea drumului și nu vom ști niciodată cine ar fi câștigat punctele rezervate celorlalte competiții. Acest lucru nu diminuează cu nimic meritul meu și al oamenilor care m-au ajutat să ajung aici, dar nici bucuria nu poate fi completă atâta timp cât am ajuns la linia de finish înainte de vreme. Vă mulțumesc vouă pentru cuvintele frumoase și echipei mele pentru munca depusă”, a scris Ana Maria Brânză, pe Internet.
Ana Maria Brânză, prima în clasamentul mondial
Campioana noastră la scrimă a terminat prima în clasament, cu 176.000 de puncte, fiind urmată pe podium de brazilianca Nathalie Moellhausen (157.000 de puncte) şi de chinezoaica Sun Yiwen (149.000). Ana Maria Brânză a mai triumfat de trei ori în această competiţie, în 2007-2008, 2008-2009 şi 2012-2013.
Astfel, Ana Maria Brânză reușește o performanță istorică în sportul pe care-l practică cu atât de multă dăruire! Cu aceste patru titluri, Ana Maria Brânză devine cea mai titrată spadasină din istoria Cupei Mondiale.
Decizia de acordare a titlurilor pe anul 2020 a fost luată de Federaţia Internaţională de Scrimă pentru că multe competiţii nu au putut fi organizate din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel fie a decis ca scrimerii câştigători ai clasamentelor anuale 2020 la juniori şi seniori, individual şi pe echipe, să fie declaraţi în funcţie de rankingul mondial de la nivelul lunii martie 2020, atunci când a fost oprită activitatea competiţională.
Ana Maria Brânză, o mare campionă
Pe lângă titlurile de campioană mondială, Ana Maria Brânză a fost vicecampioană olimpică la Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing, campioană olimpică pe echipe la ediția din 2016 de la Rio de Janeiro și de șapte ori campioană europeană (2013 la individual și 2006, 2008, 2009, 2011, 2014 și 2015 pe echipe).
Și ei au chipul pe timbre
Emisiunile de mărci poştale ale statului au omagiat pe Nadia Comăneci şi alte personalităţi ale gimnasticii, precum celebrul cuplu de antrenori Octavian Belu şi Mariana Bitang, Ivan Patzaichin, Iolanda Balaș Söter, Elisabeta Lipă, Ilie Năstase, Ion Țiriac și alții.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook