Simona Ionescu / Redactor Șef

Marele Gică Hagi s-a retras. A obosit după 10 ani de muncă neîntreruptă

Marele Gică Hagi s-a retras. A obosit după 10 ani de muncă neîntreruptă
Cel mai mare fotbalist din generația sa, Gheorghe Hagi, a obost. În ultimii ani a muncit din greu pentru a promova echipa de fotbal Viitorul, iar rezultatele au fost excelente. Acum, a anunțat că se retrage. A obosit.

O veste neașteptată a zguduit apaticul fotbal românesc. Duminică, Gheorghe Hagi a anunțat că demisionează de pe banca tehnică a echipei pe care o patronează, FC Viitorul. Decizia a venit la o zi distanță după ce dobrogenii au pierdut la scor de neprezentare confruntarea (0-3) cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Gheorghe Hagi este considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști pe care i-a avut România, din toate timpurile. Fanii turci i-au spus ”Comandante”, iar românii îi spun ”Regele”. Iată că după o muncă asiduă, neîntreruptă, marele Gică Hagi (55 de ani) a anunțat că se retrage din funcția de manager al echipei de seniori ”Viitorul”.

Marele Gică Hagi s-a retras

Când nu și-a mai găsit locul în fotbalul mare din România, Gheorghe Hagi a înființat un club de fotbal pentru copii. I-a crescut frumos și nu a greșit cu nici unul dintre tinerii fotbaliști. În ultimii 10 ani, a muncit mult, în condiții nu tocmai ușoare.

La o zi după ce echipa pe care o patronează, FC Viitorul, a pierut cu 0-3 în fața echipei Sepsi, Gheorghe Hagi a demisionat din funcția de antrenor al echipei de seniori.  ”Am început foarte bine turneul Play-out și l-am terminat prost”, a declarat Gică Hagi, după meciul de duminică, 2 august.

Apoi, Gheorghe Hagi a anunțat că a demisionat din funcția de manager al echipei de seniori. „Astăzi, 2 august 2020, am decis să mă retrag din funcția de manager al echipei de seniori FC Viitorul Constanța, de pregătirea căreia m-am ocupat în perioada septembrie 2014 – 01 august 2020 și alături de care am trăit, pe banca tehnică, cele mai frumoase momente din această carieră prin câștigarea campionatului României, a Cupei României și Supercupei României. Voi rămâne în continuare în cadrul Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, unde alături de directorul tehnic voi coordona conceptul tehnic al Centrului de copii și junior” a anunțat Gică Hagi.

FC Viitorul va căuta în zilele următoare un nou antrenor

Clubul Viitorul va căuta în zilele următoare un nou antrenor care să aibă timpul necesar de a-și cunoaște echipa, jucătorii, până la începerea noului sezon al Ligii 1.

Preşedintele clubului Viitorul, Gică Popescu, a oferit primele explicaţii pentru decizia luată de Gică Hagi.

„Vreau să se odihnească”, este principalul argument din spatele acestei hotărâri, susţine „Baciul”, care mai afirmă că „Regele” nu va pleca în străinătate.

Gică Hagi a obosit

„I-au ajuns 10 ani de stres, de muncă, de implicare sută la sută. Vrea liniște, vrea să facă pauză fiindcă i-a ajuns. Chiar nu trebuie să privească nimeni într-un alt mod acest lucru, ci pur și simplu fiindcă vrea să se liniștească. Atât și nimic mai mult, a declarat Gică Popescu, informează GSP.ro.

„Un alt argument pe care l-a avut a fost că poate e bine și pentru echipă o astfel de schimbare. Dar primul lucru care l-a determinat a fost că îi trebuie un timp de respiro. Gândiți-vă că până acum 2 ani, când am ajuns eu în club, Gică se ocupa inclusiv de bugete, de chestiunile financiare, nu doar de Academie, de antrenamentele primei echipe și de conceptul după care se conduce totul aici. A fost un volum de muncă fantastic și a ajuns într-un punct în care a simțit că trebuie să facă un pas în spate. Și l-a făcut. Gică Hagi va rămâne și se va ocupa de conceptul tehnic al Academiei. Nu va pleca în străinătate, nu acesta a fost motivul pentru care a renunțat, ci pentru a face un pas în spate, pentru a se odihni., a mai spus Gică Popescu.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre