Simona Ionescu / Redactor Șef

Mario Iorgulescu s-a aparăt cu argumente care i-au înfuriat pe magistrați. Tatăl victimei a ieșit din sala de judecată

Mario Iorgulescu s-a aparăt cu argumente care i-au înfuriat pe magistrați. Tatăl victimei a ieșit din sala de judecată
Procesul fiului boss-ului Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a ajuns la final, însă modul în care s-a apărat Mario i-a înfuriat pe judecători și nu numai pe ei.

La finalul termenului de vineri, Tribunalul București a rămas în pronunțare, urmând ca decizia în acest caz să fie anunțată pe 8 februarie. Instanța a finalizat vineri cercetarea în cazul lui Mario Iorgulescu, care este acuzat că a ucis un om într-un accident de circulație produs în noaptea de 7 spre 8 septembrie 2019.

Iorgulescu jr. beat și drogat la volan

Amintim că în seara de 7 septembrie 2019, fiul lui Gino Iorgulescu a participat la o petrecere, lângă Bucureşti. Conform martorilor audiați, în jurul orei 3.00, după ce s-a certat cu fosta lui prietenă, Mario Iorgulescu s-a urcat la volan și a plecat spre București, la volanul unui Aston Martin model DBS, mașină de 300.000 de euro, primită cadou de la tatăl său. Avea 143 km/h la intrarea în București, după cum au stabilit anchetatorii, moment în care a intrat pe contrasens şi a izbit frontal un alt autoturism condus de Daniel Vicol, care a murit pe loc.

Doi copii au rămas orfani de tată. Rănit și el în accident, Iorgulescu a fost internat la Spitalul Elias. Potrivit acuzării, testele au arătat că el se afla sub influenţa cocainei şi avea o alcoolemie de 1,96 g/l. La scurt timp, Mario Iorgulescu a fost transferat de părinții lui la o clinică din Italia, unde se află de atunci. Mario Iorgulescu a fost dat în urmărire de Poliţia Română din mai 2020.
Mai amintim că în data de 31 mai 2022, Curtea de Apel din Milano a respins cererea de extrădare a lui Mario Iorgulescu, spunând că starea lui  psihică „este de natură să împiedice participarea conștientă la proces într-un mod ireversibil”.

Procesul a durat 4 ore. Pițurcă jr., audiat

Conform Libertatea.ro, ședința de judecată a durat aproximativ 4 ore. În acest timp au fost audiați mai mulți martori, între care și Alexandru Pițurcă. Acesta a ajuns în fața instanței abia după ce a fost sunat de grefieră și somat de judecătoare. Pițurcă jr. a jurat cu mâna pe Biblie că va spune doar adevărul și a rememorat discuția pe care a avut-o la telefon cu Mario Iorgulescu în noaptea în care s-a produs accidentul.

„În ziua în care a avut loc incidentul nu l-am văzut pe inculpat, nu mai vorbisem cu el de câteva luni. Eu eram la club, unde se afla și iubita lui. Ea mi-a dat mie telefonul și am încercat să îl calmez. El a început să țipe, pentru că era foarte gelos. Iubita lui mi-a dat mie telefonul când a văzut că lucrurile degenerează”, a povestit Pițurcă jr. El a adăugat că Mario Iorgulescu i-a cerut să nu se bage și l-a anunțat că vine în club după iubita sa. Discuția ar fi durat „5-10 secunde”, după cum a precizat martorul.

În acel moment, a mai spus Alexandru Pițurcă, nu avea idee unde se afla fiul lui Gino Iorgulescu. „După accident am aflat că era în afara Bucureștiului. (…) Nu știu dacă era sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. Cert e că era nervos”. Alexandru Pițurcă a spus că nu înțelege de ce Mario Iorgulescu s-a urcat beat la volan, lucru care l-a surprins, deoarece acesta „avea un șofer plătit”.

Procuror: „Inculpatul a dat dovadă de indiferență criminală”

La solicitarea avocaților apărării, în sala de judecată au fost proiectate înregistrări video din momentul accidentului, lucru care l-a determinat pe tatăl victimei să părăsească încăperea, spunând că nu rezistă să vadă imaginile. De asemenea, apărarea a solicitat schimbarea încadrării juridice a faptelor de care este acuzat Iorgulescu jr., de la omor la ucidere din culpă. Instanța a respins cererea. De asemenea, a respins și acordarea unui nou termen pentru administrarea de noi probe.

Procurorul de caz a cerut condamnarea lui Mario Iorgulescu la pedepse orientate către maxim. „Inculpatul a dat dovadă de indiferență criminală. A considerat că toți ceilalți participanți la trafic trebuie să se dea la o parte din calea sa, a argumentat acesta, conform sursei citate. Nu există urme de frânare la locul accidentului, inculpatul a accelerat la maxim. El nu a făcut nimic când impactul a devenit imprevizibil”.

La rândul său, avocatul rudelor victimei a solicitat condamnarea lui Mario Iorgulescu și obligarea lui la plata a 150.000 de lei daune materiale și la plata unor daune morale de 250.000 de euro pentru fiecare dintre cele două părți civile.

Avocații lui Iorgulescu vor să-l scoată vinovat și pe mort

Apărarea însă a replicat prompt, scoțând în evidență faptul că Mario Iorgulescu ar fi „un bolnav psihic” care, din acest motiv, „nu poate fi condamnat penal”. În plus, avocații apărării au scos în evidență, în pledoariile lor, faptul că bărbatul care a murit în accidentul de circulație respectiv era sub influența drogurilor și nu purta centura de siguranță. Ei au reiterat ideea că Mario Iorgulescu „este o persoană cu un handicap mental constatat”.

De altfel, în dosar au fost depuse opinii în favoarea lui Mario Iorgulescu de către prof. Vladimir Ciurea și psihologul criminalist Tudorel Butoi. La finalul ședinței de judecată, instanța a anunțat că decizia finală urmează să fie anunțată pe 8 februarie, însă această decizie nu va fi una definitivă. Dacă ea va fi contestată, procesul va continua la Curtea de Apel București.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre