Simona Ionescu / Redactor Șef

Mecanicii dezvăluie trucurile cu ajutorul cărora evitați descărcarea bateriei la mașină în sezonul rece

Mecanicii dezvăluie trucurile cu ajutorul cărora evitați descărcarea bateriei la mașină în sezonul rece
Iarna se instalează ușor în România, iar una dintre cele mai mari probleme ale șoferilor este momentul în care se descarcă bateria. Iată cum să preîntâmpinați acest lucru.

Printre cele mai frecvente probleme pe care le întâmpinăm în sezonul rece este cea legată de descărcarea bateriei. Soluții inedite, pe placul șoferilor.

Trucuri pentru a reporni mașina în toiul iernii. Cum să evitați descărcarea bateriei

Specialiștii spun că bateria mașinii se descarcă foarte ușor dacă uitați ceva aprins la automobil, dar și dacă veți sta mai mult. În plus, iarna acumulatorul vă poate crea probleme, mai ales dacă este suprasolicitat de sistemul de climatizare, dar și de demararea dificilă a motorului.

Ce să faceți ca să nu ajungeți într-o astfel de situație mai ales iarna? În primul rând trebuie să schimbați bateria odată la trei-patru ani, evitând astfel situația de a nu se uza. Cel mai frecvent, bateria unei mașini poate fi repornită conectând-o la bateria altei mașini folosind cablurile auto.

Doar că atunci când sunteți plecați la drum e destul de greu să folosiți această metodă. Chiar și așa, ar fi indicat să plecați mereu cu cablurile de încărcare. Un acumulator extern vă poate fi de real folos atunci când bateria e complet descărcată. Pentru a nu fi puși în situații delicate, specialiștii vă sfătuiesc să verificați densitatea lichidului cu un hidrometru.

Curățați bateria și bornele pe exterior

De asemenea, este necesară o curățare exterioară a bateriei și a bornelor, folosind o perie specială pentru ca murdăria să fie îndepărtată. Specialiștii spun că această operațiune e necesară întrucât nu doar bateria poate fi cu probleme, ci și clema și bornele, iar în acest caz se poate întrerupe curentul. Un șmirghel fin este, de asemenea, de ajutor, iar după ce ați curățat, folosind vaselină. Dacă nu folosiți bateria atât de des deșurubați capacele și mai completați, dacă e nevoie, cu apă distilată. Dacă nu utilizați mașina des, e foarte important să scoateți bateia și să o țineți la loc cald și uscat.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre