Simona Ionescu / Redactor Șef

O scrisoare pierdută, varianta britanică. Meghan Markle cere în instanță să nu se facă publică

O scrisoare pierdută, varianta britanică. Meghan Markle cere în instanță să nu se facă publică
Meghan Markle cere judecătorului de la Înalta Curte să decidă cererea de confidențialitate cu privire la publicarea scrisorii „private, personale și sensibile” către tatăl ei, fără a continua procesul.

Ducesa de Sussex i-a cerut ieri unui judecător să se pronunțe în favoarea ei; mai exact Meghan Markle cere în instanță să nu se facă publică o scrisoare. Ea a depus instanței o cerere de confidențialitate împotriva unui ziar.

Avocații pentru Meghan, au declarat că acțiunea sa judiciară ar trebui să fie decisă de judecător fără a continua procesul. Ducesa a dat în judecata pe editorul The Mail, după ce a publicat extrase dintr-o scrisoare pe care ea i-a scris-o tatălui ei în urma căsătoriei sale cu prințul Harry. Avocații ei spun că scrisoarea era „intrinsec privată, personală și sensibilă”. Ei susțin că aceasta nu a fost scrisa pentru a ajunge în fața cititorilor.

Justin Rushbrooke a declarat că publicarea extraselor din scrisoare a fost un asalt „triplu” asupra „vieții sale private, a vieții sale de familie și a corespondenței sale”. El a spus că scrisoarea sublinia „dragostea constantă” a ducesei pentru tatăl ei. Thomas Markle, în vârstă de 76 de ani, are probleme de sănătate.

Ziarul are argumente: scrisoarea era destinată publicității

De cealaltă parte, avocații The Mail, neagă încălcările vieții private, a drepturilor de autor și protecției datelor și au cerut judecarea cazului la o dată ulterioara, anul acesta. Aceștia au susținut că ducesa se aștepta ca scrisoarea să devină publică. Ea și-ar fi  încălcat efectiv propria intimitate, permițându-le prietenilor săi să vorbească cu o revistă americană în numele ei.

Rushbrooke a spus, conform Daily Mail,  că atât Meghan, cât și Harry au încercat să-și protejeze intimitatea. Asta, în urma temerilor cu privire la faptul că domnul Markle le vorbește jurnaliștilor.  Au fost în contact regulat cu Thomas Markle în perioada premergătoare nunții din 2018, a spus el, și au fost îngrijorați din cauza sănătății lui.

Scrisoarea lui Meghan către tatăl ei a fost scrisă după nunta ei. Avocații ziarului au spus că este vital ca ea să se confrunte cu întrebări legate de presupuse „inconsecvențe” în relatarea ei despre modul în care a ajuns să o scrie. Ducesa a insistat întotdeauna că a scris ea însăși scrisoarea „profund dureroasă”.  Ea a spus că l-a informat pe Jason Knauf, directorul de comunicare al Palatului Kensington, despre scrisoarea ei și i-a arătat o schiță.

Angajații de la Palat o spionau pe Meghan Markle

Avocații ziarului susțin că l-a consultat pe Knauf pentru că se aștepta ca scrisoarea să devină publică.  Aceștia caută informații suplimentare de la el și de la alți trei asistenți ai casei regale, cu privire asupra scrisorii. Cei 4 reprezentanți ai casei regale sunt Knauf, Samantha Cohen, Christian Jones și Sara Latham.

La momentul scrierii scrisorii, la scurt timp după căsătoria lui Meghan Markle cu Harry, Cohen era secretara lor privată, iar ceilalți trei lucrau în biroul de comunicare al Palatului Kensington. Toți cei patru au spus că sunt dispuși să depună mărturie în acest proces.

Martorul The Mail, Ted Verity, a afirmat că Jason Knauf a lucrat la redactarea scrisorii împreună cu ducesa.  El susține că o sursă i-a spus că Sara Latham i-a ajutat pe autorii unei controversate biografii despre Meghan și Harry. Este vorba de cartea  Finding Freedom. Verity susține că Sara Latham a lucrat efectiv pentru „verificarea faptelor” pentru autori. Audierea continuă.

Sursa foto: Instagram

Bucuria copiilor în comunism: Așchiuță, păpușa năzdrăvană

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre