Simona Ionescu / Redactor Șef

Meghan Markle s-a dus în Nigeria cu diamantele prințesei Diana. Ducesa trimite mesaje subtile

Meghan Markle s-a dus în Nigeria cu diamantele prințesei Diana. Ducesa trimite mesaje subtile
Meghan Markle și prințul Harry au efectuat o vizită oficială în Nigeria cu ocazia jocurilor Invictus. Este primul tuneu internațional al cuplului de când a plecat definitiv din Marea Britanie.

Meghan Markle, și Prințul Harry sunt în mijlocul unei vizite oficiale în Nigeria, la invitația șefului Statului Major al Apărării, cea mai înaltă autoritate militară a țării. Cuplul regal a sosit în Africa pe 10 mai pentru o ședere oficială de trei zile, marcând astfel primul lor turneu internațional de la retragerea din rolurile lor regale în 2020, ocazie cu care Meghan Markle s-a dus în Nigeria cu diamantele prințesei Diana. 

Vizita lor a avut un itinerariu dens, evidențiind inițiative importante. Aceasta a inclus o serie de evenimente, începând cu Jocurile Invictus, fondată de Prințul Harry în 2014, ca un mod de vindecare pentru personalul militar rănit și bolnav prin intermediul sportului. 

Meghan Markle are origini nigeriene 

Călătoria lor a debutat la Abuja și a inclus opriri importante la Lagos, unde au vizitat o clinică de baschet dezvoltată de organizația caritabilă Giants of Africa, au participat la o recepție culturală la State Governor House și au sprijinit o strângere de fonduri pentru polo pentru Nigeria: Unconquered. Aceste activități au subliniat angajamentul lor față de sprijinirea cauzelor umanitare și a dezvoltării comunitare.

Meghan Markle a purtat cruciulița cu diamante a Dianei (foto centru)
Foto: wwd

Un aspect interesant al vizitei lor în Nigeria este legătura personală a Ducesei Meghan cu țara. Meghan este de origine nigeriană, dezvăluirea făcută de președintele diasporei nigeriene, Abike Dabiri. Ducesa de Sussex a împărtășit anterior, în cadrul podcastului său Archetypes, că a descoperit că este 43% nigeriană printr-un test genealogic. De-a lungul călătoriei, ea a vorbit despre legătura pe care o simte cu această țară.

Meghan Markle I-a adus un omagiu Dianei 

Meghan Markle a purtat mai multe ținute în cadrul călătoriei în Nigeria și pe toate le-a accesorizat corespunzător. Una dintre alegeri a fost un colier de aur cu o cruce încrustată cu diamante, un cadou recent de la Prințul Harry. Acest colier a aparținut cândva Prințesei Diana, marcând o omagiere subtilă adusă Dianei în timpul călătoriei lor în Nigeria. 

Meghan și Harry au efectuat o vizită oficială în Nigeria

Prin purtarea acestui colier și a altor bijuterii cu semnificație personală, Meghan Markle a subliniat respectul și recunoștința pentru moștenirea familiei sale și pentru Prințesa Diana în mod special. Astfel, vizita lor în Nigeria nu este doar una oficială, ci și un moment de reîntoarcere la rădăcinile personale și de omagiere a trecutului regal al familiei, ținând cont că Charles și Diana au efectuat și ei la rândul lor o vizită în această țară în 1990. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre