Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai scumpă geantă din lume este realizată din ouă Emu reale. Capodopera e împodobită cu 8000 de diamante

Cea mai scumpă geantă din lume este realizată din ouă Emu reale. Capodopera e împodobită cu 8000 de diamante
Cei mai mulți dintre noi pot susține arta ca investiție. La fel și bijuteriile. Dar cum rămâne cu gențile exorbitante ale designerilor? Cât costă cea mai scumpă geantă din lume.

Potrivit Credit Suisse, gențile de lux au fost una dintre cele mai bune investiții ale anului 2023, depășind atât arta, cât și bijuteriile. Iar cea mai scumpă dintre acestea e ceva ce poate fi cu greu descris în cuvinte.

Cea mai scumpă geantă din lume e căptușită cu o eșarfă de mătase Hermès și închisă cu o pereche de cercei Cartier de 40.000 de dolari

Cea mai scumpă geantă din lume

La fel ca majoritatea obiectelor de colecție, prețul celor mai scumpe genți din lume este mai puțin legată de funcționalitatea genții și mai mult de exclusivitatea acesteia. Sunt capodopere unice, concepute pentru a atrage atenția personalităților importante și a investitorilor cunoscători.

Cea mai scumpă geantă din lume este realizată din obiecte vechi, dar nu orice fel de obiecte vechi. Geanta Upcycled Easter Egg Purse este realizată din ouă Emu reale, împodobită cu 8.000 de diamante, căptușită cu o eșarfă de mătase Hermès și închisă cu o pereche de cercei Cartier de 40.000 de dolari.

Poșeta cu ouă de Paște reciclate a lui Debbie Wingham costă 6,7 milioane de dolari și a fost concepută de celebra creatoare de modă Debbie Wingham, pentru un cumpărător anonim în 2019. Acesta sa trimis piesele sale vechi de designer pentru a fi încorporate în design.

Geanta care fură inimi

Geanta care fură inimi

În formă de inimă, a doua cea mai scumpă geantă din lume fură inimile doamnelor și domnișoarelor. Împodobită cu 4.517 diamante. Mouawad 1001 Nights Diamond Purse costă 3,8 milioane de dolari și a fost inclusă în 2010 în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cea mai scumpă geantă din lume.

Deși nu mai deține acest titlu, accesoriul opulent este împodobit cu 4.517 diamante (greutate totală de 382 de carate), dintre care 105 galbene, 56 roz și mii de incolore. A fost proiectată de renumitul bijutier libanez Robert Mouawad și a necesitat peste 8.000 de ore de muncă pentru a fi finalizată.

Hermès Sac Bijou Birkin costă 2 milioane de dolari

Pe locul trei în topul celor mai scumpe genți din lume

Fiind cel mai scump Birkin creat vreodată, Sac Bijou Birkin este și cel mai mic. Concepută pentru a fi purtată ca o brățară, geanta miniaturală este realizată din aur roz și este încrustată cu 2.712 diamante de 89 de carate. Lansată în 2012 ca parte a colecției Haute Bijouterie a mărcii, Sac Bijou a fost concepută de Pierre Hardy. Există doar trei exemplare, fiecare dintre ele având un preț de 2 milioane de dolari, o valoare care este de așteptat să crească în timp.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre