Simona Ionescu / Redactor Șef

Meghan Markle și prințul Harry, tupeiști până la capăt. Cer o întâlnire cu regina

Meghan Markle și prințul Harry, tupeiști până la capăt. Cer o întâlnire cu regina
Au trecut doar câteva luni de la interviul devastator pe care l-au dat lui Oprah, în timpul căruia au făcut praf Casa Regală. Și nu s-au oprit aici.

Meghan Markle și prințul Harry sunt tupeiști până la capăt, acum cer o întâlnire cu regina. Agenții regali au rămas uimiți după ce ducii de Sussex au cerut întâlnirea cu regina. Informația a fost publicată, sâmbătă seara, de Daily Mail. Se pare că ducele și ducesa de Sussex speră să-i prezinte reginei pe fiica lor Lilibet, care s-a născut la începutul acestui an, pe 4 iunie.

Cu toate acestea, o sursă a declarat pentru The Sun că nu s-a convenit încă nicio întâlnire. Sursa a confirmat că solicitarea i-a lăsat pe asistenții regali „șocați”, având în vedere interviul perechii cu Oprah, din urmă cu doar câteva luni.

Familia regală face front unit înaintea interviului-bombă al ducilor de Sussex,  Harry și Meghan, cu Oprah Winfrey

Sursa a declarat publicației: „Harry și Meghan au făcut această ofertă, dar mulți oameni sunt șocați de tupeul lor. Poate că vor cu adevărat să o vadă pe regină, dar este uluitor, având în vedere ceea ce au făcut în acest an.

„Personalul Majestății Sale nu a răspuns până acum. De fapt, s-a discutat și despre Crăciun – și dacă ar trebui trimisă o invitație lui Harry și Meghan, după ce anul trecut nu au fost invitați. Reginei îi place încă Harry și i-ar plăcea să-i vadă pe Lilibet și pe fratele ei Archie”.

Meghan Markle și prințul Harry, tupeiști până la capăt

MailOnline s-a adresat Palatului Buckingham și reprezentanților Ducelui și Ducesei de Sussex pentru comentarii.

La începutul acestei veri, ducii Sussex au anunțat nașterea celui de-al doilea copil și au dezvăluit că are numele de mijloc Diana, pentru a-și onora „iubita bunică răposată”.  Harry și Meghan și-au luat „câteva luni libere” pentru a avea grijă de Lilibet după ce s-a născut, iar fiul lor cel mare Archie ar fi fost „încântat” și „foarte fericit” de sosirea surorii sale mici.

Pe de altă parte, Jurnaliștii de la Daily Star au aflat că suverana i-a cerut Prințului Harry să participe la o teleconferință video pe Zoom, la care să fie prezenți fratele lui, William, și tatăl lor, Charles, moștenitorul tronului. Apelul a fost lansat mai întâi pentru membrii Familiei Regale care au venit în vacanță pe moșia regală de la Balmoral.

Regina s-a întâlnit acolo cu Prințul William și Kate Middleton, care au ajuns pe vestitul domeniu din Scoția alături de copiii lor. Planul suveranei este simplu și direct: vrea să „reducă tensiunile dintre mebrii familiei sale”.

Prințul William și Kate Middleton l-au vizitat și pe Prințul Charles pe proprietatea Birkhall, inclusă în moșia regală din Scoția. Coform Vanity Fair, a fost prima dată când cei au stat față-n față după moartea Prințului Philip în aprilie.

Teribilă scurgere de informații de la Palat

Ramura de măslin de la Harry și Meghan vine în timp ce asistenții de palat furioși caută sursa din spatele scurgerii „profund tulburătoare” a planurilor „top secret” care urmează să fie adoptate când va muri regina. Detaliile despre „Operațiunea London Bridge”, inclusiv protocoalele ministeriale și aranjamentele funerare, au fost publicate ieri dimineață într-o mișcare descrisă de specialiștii din Whitehall drept „îngrijorătoare, inutilă și supărătoare”.

Planurile pentru operațiunea uriașă au fost împărtășite doar cu un grup restrâns de oameni și dezvăluie că toate steagurile Whitehall trebuie coborâte la jumătate de catarg în termen de zece minute, urmate de o adresă TV și un turneu în Marea Britanie de către Prințul Charles și un serviciu memorial pre-planificat la Catedrala St. Paul pentru miniștri.

Expunerea lor a provocat furie la Palatul Buckingham, surse spunând că există acum un „apetit major” pentru a descoperi cine este sursa care a fost motivația acesteia. „Este profund deranjant faptul că astfel de informații private, care nu numai că sunt profund personale pentru regină, dar au și implicații de securitate pe scară largă, au fost dezvăluite”, a declarat o sursă regală pentru The Mirror.

Anchetă la palat

Se crede că planurile au fost dezvăluite după ce au fost actualizate în timpul pandemiei. Șefii Whitehall fac, de asemenea, o anchetă pentru a depista sursa și ar putea restrânge eventualii vinovați examinând ce versiune a documentelor a fost publicată. O sursă a cabinetului a declarat: „Vom analiza ce versiune a apărut și vom putea stabili dacă această situație necesită o investigație oficială a guvernului.

Luni e programată o întâlnire potențial incomodă pentru prim-ministru, deoarece Boris și Carrie Johnson se vor întâlni cu Majestatea Sa în acest weekend la Balmoral, în ciuda îngrijorărilor crescânde ale curtenilor cu privire la Covid-19. Va fi, de asemenea, prima dată când fiul lor de 16 luni, Wilfred, se întâlnește cu monarhul. Palatul Buckingham a refuzat să comenteze – dar un membru al autorității regale a spus că oficialii „nu sunt fericiți” de scurgerea de informații, adăugând: „Nu vorbim despre acest lucru. Este o chestiune de govern”.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre