Simona Ionescu / Redactor Șef

Mersul la shopping va deveni istorie pentru români. Hainele se scumpesc dramatic!

Mersul la shopping va deveni istorie pentru români. Hainele se scumpesc dramatic!
Oficialii europeni vor să rezolve cât mai repede problema supraproducției și supraconsumul de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Fenomenul „fast fashion”, așa cum l-au numit cei de la Uniunea Europeană „trebuie să înceteze imediat”. Iată ce măsuri concrete au fost propuse.

Înainte de începerea sezonului cald, Uniunea Europeană susține că vrea să stopeze volumele mari de articole și încălțăminte. Această hotărâre nu va fi deloc pe plac marilor branduri care și-au construit adevărate imperii, dar reprezentanții sunt de neînduplecat.

Se așteaptă, de exemplu, ca Zara și H&M să aibă de suferit. Reglementările stricte fac parte din Green Deal. „Se vând volume mari de articole de îmbrăcăminte de calitate inferioară la prețuri foarte mici”, spune Comisia Europeană despre acest fenomen pe care vor să-l interzică, susține platforma RetailDetail.eu.

UE: Gata cu hainele ieftine!

Potrivit noilor reguli ale Comisiei Europene, produsele vor fi realizate din materiale care conțin cât mai multe fibre ce pot fi reciclate și nu conțin substanțe periculoase.

Ce vor oficialii europeni este ca produsele fashion să fie cât mai ușor de reutilizat și reciclat și, bineînțeles, mai durabile ca cele de până acum.

UE vrea ca microplasticele să nu mai ajungă în natură

„Drepturile omului, drepturile sociale, drepturile muncii, mediul și bunăstarea animalelor trebuie respectate pe tot parcursul lanțului de producție”, au propus reprezentanții UE. Pe de altă parte, oficialii vor ca textilele care nu au fost utilizate sau returnate să nu mai fie distruse și astfel microplasticele să nu mai ajungă în natură.

„Dacă permitem pieței să se autoregleze, lăsăm porțile deschise pentru un tipar de fast fashion ce exploatează oamenii și resursele planetei. Deci, UE trebuie să oblige în mod legal producătorii și marile companii ce activează în industria fashion să opereze mai sustenabil”, a declarat europarlamentarul Delara Burkhardt. Comisia Europeană a mai avut o propunere pentru utilizarea textilelor sustenabile și circulare și în primăvara anului trecut.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre