Simona Ionescu / Redactor Șef

Meteorologii au dat verdictul. Cum va fi vremea în luna octombrie

Meteorologii au dat verdictul. Cum va fi vremea în luna octombrie
Ne mai despart doar câteva zile și vom intra în luna octombrie. Brumărelul însă, cum este cunoscut în tradiția populară, va fi cu totul atipic în acest an.

Meteorologii au actualizat prognoza pentru octombrie. Vom avea o vreme perfectă pentru plimbări și concediu în primele două săptămânii ale lui Brumărel.

Temperaturi medii ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval

Potrivit meteorologilor, octombrie va veni cu temperaturi ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei, mai ales în zona sudică. Cât privește regimul pluviometric, acesta se va apropia de cel specific perioadei.

„Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice. În rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării”, spun meteorologii.

Vremea în intervalul 7-14 octombrie 2024

Pentru prima săptămână a lunii octombrie se anunță o vreme frumoasă, cu o temperatură medie mai ridicată decât cea specifică perioadei, în majoritatea regiunilor din România. Regimul pluviometric va fi normal, cu excepția zonelor nord-vestice a României, unde va fi ușor excedentar.

Ce vreme vom avea între 14-21 octombrie 2024

Se estimează că în București prima ninsoare va fi pe 19 noiembrie

Pentru cea de a doua săptămână a lunii octombrie, vremea se va schimba ușor, iar temperaturile încep să fie apropiate de cele normale acestei perioade. În ceea ce privește precipitațiile, acestea se vor apropia de nivelul specific al perioadei.

Meteorologii spun că iarna va veni mai repede anul acesta

De asemenea, meteorologii au anunțat și când va ninge pentru prima dată în București. Se estimează că locuitorii Capitalei vor vedea primii fulgi de nea pe 19 noiembrie, când este posibil să se producă și primul îngheț la sol.

Totodată, meteorologii spun că temperaturile vor scădea considerabil în toată țara după data de 10-11 decembrie. Prima dată însă va ninge în Harghita, zonă considerată polul frigului din România.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri