Simona Ionescu / Redactor Șef

Meteorologii au dat vestea. Iată ce ne așteaptă de Paște

Meteorologii au dat vestea. Iată ce ne așteaptă de Paște
Ne apropiem încet, încet, de Învierea Domnului, una dintre cele mai frumoase sărbători ale creștinătății. Dacă v-ați făcut planuri pentru Paște, iată cum va fi vremea.

V-ați programat deja mini concediul pentru Paște? Meteorologii vă spun cum trebuie să vă îmbrăcați în această perioadă.

Potrivit informațiilor oferite de directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, Florinela Georgescu, vremea de Paște nu va fi atât de frumoasă pe cât ne-am aștepta. Și asta pentru că vremea se va răci. „Veștile nu sunt chiar atât de bune pentru cei care iubesc temperaturile în jurul a 20 de grade.

Nu sunt vești foarte bune de durată, în sensul că deja weekendul viitor este așteptată o răcorire a vremii, probabil că sfârșitul săptămânii și apoi primele zile ale săptămânii viitoare vor aduce și precipitații, condiții în care nu vor fi maxime mai mari de 14-15 grade. În următoarele 4 săptămâni, până dincolo de jumătatea lunii aprilie, semnalul este al unei evoluții apropiate de normă” a explicat meteorologul.

Temperaturi medii ușor mai ridicate vor fi în sudul țării

În săptămâna cuprinsă între 20-27 martie, vom avea parte de temperaturi mai ridicate în toată țara. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi apropiat de normalitate în toată țara, cu excepția regiunilor extracarpatice, unde va fi în această perioadă mai deficitar.

Pentru perioada cuprinsă între 27 martie- 3 aprilie, ne așteaptă valori ale temperaturilor mai ridicate decât cele normale în regiunile extracarpatice. În restul teritoriului acestea vor fi apropiate de cele normale. La nivelul întregii țări, dar mai ales la munte, cantitățile de precipitații vor fi excedentare.

Regimul pluviometric va fi excedentar și în perioada dintre 3-10 aprilie, în partea de sud și sud-estul țării, iar în celelalte zone apropiat de cel normal. Vom avea parte de temperaturi medii puțin mai ridicate în sud-estul țării, iar în celelalte zone vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre