Simona Ionescu / Redactor Șef

Metoda prin care hoții fură mașinile de lux în 30 de secunde. Le iau din fața casei proprietarului

Metoda prin care hoții fură mașinile de lux în 30 de secunde. Le iau din fața casei proprietarului
V-ați fi imaginat vreodată că un Un Rolls-Royce de 350.000 de lire sterline poate să dispară în 30 de secunde? Și, totuși, în Anglia s-a întâmplat. Ce au făcut hoții.

Momentul în care hoții de mașini, fără să aibă cheie, fură un SUV de lux pe aleea proprietarului, a făcut furori pe rețelele de socializare. Iată ce metodă au adoptat să fure mașinile!

Rolls-Royce Cullinan, în valoare de 350.000 de lire sterline, a fost furat la ora 4.10 din Aveley, Essex, oraș din Anglia. Cum au reușit hoții așa ceva aveau să descopere specialiștii Poliției.

O bandă de hoți a folosit o mașină de releu de înaltă tehnologie pentru a păcăli mașina ce urma să fie furată ca să se deblocheze. Iar de aici până a intra în posesia autovehiculului nu a mai fost decât un pas. Totul a durat 30 de secunde.

Victima a fost „uimită și devastată”

Imaginile, surprinse de camera de supraveghere video a victimei, arată cum un membru al bandei ține în mână o antenă care captează un semnal de la cheia proprietarului. Semnalul – care include un cod de dezarmare a sistemului de securitate al mașinii – este transmis către vehicul.

Ulterior, semnalul clonat convinge mașina că are cheia în apropiere și permite deschiderea ușilor. După intrarea în limuzină se apasă butonul de pornire și se demarează rapid. motorului.

Incidentul care a avut loc în Aveley s-a produs luni, la ora 4.10 dimineața. Potrivit The Sun, un prieten al proprietarului a declarat că victima a fost „uimită și devastată” de faptul că SUV-ul lor de lux, care a costat 350.000 de lire sterline, a fost furat chiar din fața ușii lor.

Cum se fură mașinile în Anglia. Sursă foto: Daily mail

Mașina nu s-a recuperat, arestări nu s-au făcut

Poliția din Essex a declarat că problema este în curs de investigare, dar nu a fost făcută nicio arestare, iar mașina nu a fost recuperată.  Bandele de infractori folosesc dispozitive electronice pentru a încerca să semnaleze cheia proprietarului vehiculului în interiorul casei, care este astfel păcălită să activeze codul său și să deschidă mașina.

Adesea, mașinile sunt furate la comandă și sunt expediate din țară în containere, care împiedică localizarea lor de către cei care le urmăresc, în timp ce sunt trimise în străinătate pentru a fi vândute întregi sau pentru piese de schimb.

Hoții taie semnalul de blocare

O altă tactică folosită constă în bruierea semnalului de blocare, în timp ce proprietarul apasă butonul și pleacă crezând că mașina este în siguranță. Pentru a preîntâmpina această situație, proprietarii mașinilor sunt sfătuiți să păstreze cheile în pungi securizate sau încuiate într-o cutie pentru a bloca semnalele hackerilor.

Potrivit statisticilor oficiale, peste 130.000 de vehicule au fost furate în Marea Britanie, mulți dintre hoți folosind tactici de „releu” fără cheie. Experții consideră că valul recent este stimulat de costul ridicat al mașinilor second hand și de lipsa pieselor auto. Până la 72% dintre mașinile furate nu sunt recuperate niciodată, iar despăgubirile de asigurare costă industria aproximativ 1,5 miliarde de lire sterline pe an.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre