Simona Ionescu / Redactor Șef

Metroul din Drumul Taberei este inaugurat astăzi. Cum arată stațiile!

Metroul din Drumul Taberei este inaugurat astăzi. Cum arată stațiile!
Magistrala de metrou Drumul Taberei - Eroilor se deschide astăzi, 15 septembrie, cu cinci ani întârziere. Inaugurarea oficială va avea loc la ora 12.00. Uite cum arată stațiile!

Cu cinci ani de întârziere, magistrala de metrou Drumul Taberei – Eroilor se deschide astăzi, 15 septembrie, la ora 12.00.

Metroul din Drumul Taberei este inaugurat astăzi. Uite cum arată stațiile!

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis va participa la inaugurarea metroului din Drumul Taberei, la stația de metrou Eroilor, iar după aceea va ține o declarație de presă. Premierul și ministrul transporturilor vor fi și ei prezenți.

Aceasta este singura magistrală construită după revoluţie, celelalte fiind realizate în perioada comunismului, și ar fi trebuit să fie gata în 2015. Ea va conecta cartierul Drumul Taberei de reţeaua de metrou.

Magistrala 5 de metrou va avea 10 stații

Magistrala 5 de metrou are 10 staţii: Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv staţia şi Depoul Valea Ialomiţei, este finanţată integral din fonduri externe nerambursabile în cadrul POS-T 2007 – 2013, POIM 2014 – 2020 (85%) şi de la bugetul de stat (15%). Valoarea proiectului aprobat prin HG nr. 374/2019 este de aproape 3,224 miliarde de lei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre