Simona Ionescu / Redactor Șef

Michelle Obama le sprijină pe sportivele Simone Biles și Jordan Chiles după postarea batjocoritoare de la Olimpiada de la Paris

Michelle Obama le sprijină pe sportivele Simone Biles și Jordan Chiles după postarea batjocoritoare de la Olimpiada de la Paris
Fosta primă doamnă a Americii a trimis doar cuvinte de laudă pentru Simone Biles și Jordan Chiles după momentul „literalmente dezgustător” de la Olimpiada de la Paris, unde Sabrina Voinea a fost nedreptățită.

Sportivele Simone Biles și Jordan Chiles au primit sprijinul fostei prime doamne a Americii, Michelle Obama după cuvintele jignitoare ale starului echipei Baltimore Ravens, Marlon Humphrey.

„Încă nu am trecut peste acest moment frumos de fraternitate și spirit sportiv”

Rebeca Andrade sărbătorește la Arena Bercy în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, pe 5 august 2024. (Tim Clayton/Corbis via Getty Images)

După ce gimnastele din echipa SUA s-au înclinat în semn de respect față de brazilianca Rebeca Andrade, care a câștigat aurul la exercițiul la sol, duo-ul format din Biles și Chiles a fost criticat de Marlon Humphrey, fundașul Ravens. „Acest lucru este literalmente dezgustător”, a scris acesta pe X luni dimineață.

Michelle Obama le-a luat însă apărarea celor două sportive și a avut doar cuvintele de laudă pentru gimnaste. „Încă nu am trecut peste acest moment frumos de fraternitate și spirit sportiv! Poți simți dragostea care radiază din aceste doamne. Felicitări, Rebeca, Jordan și Simone!”, a scris Michelle Obama.

Șase medalii pentru echipa SUA

Lui Michelle Obama i-a plăcut ce au făcut Biles și Chiles la Olimpiada de la Paris, iar Humphrey a fost aspru criticat online pentru opinia sa, pe care a recunoscut-o într-o postare ulterioară, mai târziu, luni seară.

„Cred că sunt înjurat acum”, a mai scris acesta. A fost o Olimpiadă plină de evenimente pentru Biles și Chiles, care au câștigat șase medalii în total pentru echipa SUA. Cu trei medalii de aur și una de argint mai târziu, Biles, în vârstă de 27 de ani, a fost din nou în fruntea gimnasticii cu un efort incredibil la Paris.

„Întotdeauna ne vom susține rivalii”

Michelle Obama le-a luat apărarea celor două gimnaste

„Cred că este vorba despre sport și nu ne pasă dacă pierdem sau câștigăm. Întotdeauna ne vom susține rivalii, pentru că au muncit la fel de mult ca și noi pentru acel moment. Așa că trebuie să le dai lor florile. Și exact asta făceam eu și Jordan și eram atât de fericite pentru ea (Sabrina Voinea). A meritat medalia. A avut cel mai bun exercițiu la sol”, a declarat Biles marți la emisiunea „Today” de la NBC.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre